JO19-1VVAC O19-1 heeft de derby tegen De Alblas zaterdag met 0-1 gewonnen. Een uiterst belangrijke driepunter in de strijd om handhaving in de 1e klasse.

De technische staf van O19 kon weer beschikken over Tom Kooijman en captain Jelle de Wit. En dat was nodig ook, want de derby op Souburgh was een duel op het scherp van de snede. De scheidsrechter van dienst deelde -als we goed hebben geteld- maar liefst tien gele kaarten uit. Een groot aantal terecht, een aantal discutabel. En met gevolgen, want Laurens Wemmers en Tom Kooijman zijn komende zaterdag geschorst.

Hallo
Met name in de eerste helft stond het goed bij VVAC JO19-1. De groenwitten waren de bovenliggende partij en de 0-1 van Kees Stuij, na goed voorbereidend werk van Jelte Jungheim, was dan ook verdiend.

Na rust werd VVAC teruggedrongen. Met veel inzet werden de drie punten over de streep getrokken. De Alblas drong wel aan, maar het gevaar kwam toch vooral uit ‘dode’ spelmomenten, waaronder een aantal corners. Na tien minuten blessuretijd klonk het verlossende eindsignaal.

VVAC JO19-1 wacht nog een aantal spannende weken. Het is spannend onderin de 1e klasse, mede door de (verrassende) winst van Achilles Veen op Hardinxveld.

Pin It