20170422 De Alblas - VVAC 1OUD-ALBLAS – De Alblas deed zaterdagmiddag goede zaken in de strijd om de vierde plek in de derde klasse C. Op Sportpark Souburgh versloeg de thuisclub het al gedegradeerde VVAC: 2-0.

 Daarmee heeft de ploeg van trainer Michel de Raad een ticket voor promotievoetbal vrijwel zeker in de pocket. Met nog drie wedstrijden te spelen is het gat met nummer vijf Ameide nu acht punten. Op basis van de tweede helft was de overwinning terecht.

Handsbal
Het begin was echter wel degelijk voor de Ottolanders. VVAC zette vroeg druk op het middenveld van de thuisclub en dat leidde al na drie minuten tot een treffer van aanvaller Nick Lakerveld. De oud-speler van De Alblas zag zijn goal desondanks afgekeurd worden wegens een vermeende handsbal.

Na een tevergeefse inzet van Tom den Besten en een ietwat nonchalante poging van Mark Wemmers nam De Alblas vervolgens de touwtjes in handen. Dat resulteerde na de eerste echte grote kans ook meteen in de openingstreffer. Na een spleitende pass van de goed spelende Laurens Barnhoorn omspeelde Stefan Bakker VVAC-doelman Matthijs de Hoop en schoot vervolgens binnen in het lege doel.

Lees verder op Regio-Voetbal: www.regio-voetbal.nl/wedstrijdverslag/stefan-bakker-loodst-de-alblas-langs-vvac

Foto: ©RickdenBesten

Pin It