16804467_685436311637169_6723243604999556282_oAfgelopen zaterdag stond voor het 3e de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na de afgelasting van vorige week, was dit de eerste mogelijkheid om het puntentotaal omhoog te brengen. Om 15:15 werd er op het B-veld afgetrapt, waarbij Dirk van der Heijden de scheidsrechter was. 

Ten opzichte van de eerste seizoenshelft waren er een aantal veranderingen doorgevoerd in de selectie. Keeper Hans van den Berg kwam zijn deelname voor het slotweekend met het 3e veilig stellen en verdedigde het doel. Aanstormend sportjournalistiek-talent Leendert Kamsteeg, bekend door zijn geschreven stukken over het regionale voetbal in het Algemeen Dagblad, kwam ons de eerste 45 minuten versterken, en speelde een prima eerst helft. Daarnaast is Stef Koomans ook weer teruggekeerd in het team, na zijn aantal maanden durende vakantie (met vast ook nog wel een aantal schoolopdrachten) in het Italiaanse Bologna. Gladde schoenenverkoper Jordy Pellikaan was vandaag ook weer eens van de partij na een lange afwezigheid, en zorgde voor veel dreiging voorin. Daartegenover stond de afwezigheid van Dennis de Wit, Bart Meerkerk, Arco Stuy, Henry Pellikaan en Machiel Krielaert, die allen met het 2e elftal op pad waren.

Niet sprankelend
De eerste helft was VVAC de bovenliggende partij. Het voetbal was niet echt sprankelend te noemen, maar het meeste balbezit was voor de thuisploeg. Echt grote kansen leverde dit overwicht niet op. Tot aan ‘de zestien’ liep het prima, maar de eindpass was vaak niet goed of onzuiver. Veel verder dan een aantal afstandsschoten kwam VVAC niet. Wel was er een grote kans voor Bas van Stenis, maar deze werd helaas gemist. Na de eerste 45 minuten gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers in.

Vliegende start
De tweede helft begon een stuk voortvarender voor VVAC. In de 55e minuut was het Frank Kok die na een goede actie Jan-Willem Schagen alleen voor de keeper wist te zetten. Met dit buitenkansje wist hij wel raak: na eerst de keeper te hebben gepasseerd wist hij de bal in het doel te werken om zo de stand op 1-0 te zetten. Heel lang kon VVAC niet van de voorsprong genieten, want al snel wist ook Oranje- Wit een doelpunt te maken. Zwak verdedigen in en rondom het zestien-meter-gebied werd afgestraft door de behendige spits van Oranje-Wit: 1-1.

Na deze vliegende start van de tweede helft bleef ook het restant van de wedstrijd spannend tot de laatste minuut. Oranje-Wit was de tweede helft dreigender en kreeg ook de betere mogelijkheden. Daarnaast waren ze ook heel wat mondiger dan VVAC. Elke beslissing van de scheidsrechter of valpartij van een VVAC’er werd becommentarieerd door de spelers, met name door de laatste man en centrale middenvelder.

Arbeid
Na ongeveer 70 minuten was daar dan eindelijk de zo belangrijke 2-1. Weer was het Jan-Willem die de bal in het doel wist te werken, ditmaal na een goede actie van invaller Jari Seton. Naast het vele modellenwerk dat Jan-Willem tegenwoordig doet (zo is hij o.a. te zien in reclames voor Lay’s en Spotify), bleek hij niet te beroerd om ook in het veld veel arbeid te leveren. In het restant van de wedstrijd waren er nog kansen voor Oranje-Wit, die zij gelukkig niet wisten te verzilveren, en was er een grote mogelijkheid op een goal voor VVAC na een counter, die helaas niet goed werd uitgespeeld.

Na het laatste, zenuwslopende kwartiertje, waarin Oranje-Wit nog meer commentaar had op de scheidsrechter en met name Stef een paar flinke tikken van hen te verwerken kreeg, was daar na 45 minuten eindelijk het verlossende eindsignaal en waren de drie punten binnen.

Na afloop werd de overwinning natuurlijk goed gevierd, met de overheerlijke bitterballen van Stef als absolute hoogtepunt. Volgende week is er vanwege de carnaval geen competitievoetbal, maar de daarop zal er natuurlijk alles aan gedaan worden om ook dan de drie punten te pakken!

Hans v.d. Berg; Andries de Bie, Leendert Kamsteeg (45. Dennis Seton), Ronnie Bons, Stef Koomans; Frank Kok, Arno v.d. Berg, Mo Taheri, Bas van Stenis; Marc Lakerveld (35. Jan-Willem Schagen), Jordy Pellikaan (60. Jari Seton).

Pin It