16804467_685436311637169_6723243604999556282_oZaterdag 18 maart stond de zware uitwedstrijd tegen Unitas 2 op het programma voor het 3e elftal van VVAC. Om 15:00 werd er afgetrapt op het B-veld van de Gorcumse vereniging.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep wat rommelig. Weinig beschikbare spelers was hier de reden van, maar uiteindelijk waren er toch genoeg mensen om met elf tegen elf de wedstrijd te starten. Twee spelers uit de A en drie spelers die eerst met het 2e elftal een wedstrijd hadden gespeeld, waren bereid om het 3e elftal te versterken. Uiteindelijk was er toch nog een vrij ruime selectie, met vier wisselspelers op de bank. Henry Pellikaan en Mo Taheri waren helaas te geblesseerd om mee te doen aan de wedstrijd. Daarnaast ontbrak ook aanvoerder Arno van den Berg, aangezien hij met het 2e meedeed en conditioneel niet sterk genoeg is voor twee wedstrijden.

Eerste helft
De eerste helft had VVAC de zaakjes aardig op orde. Er werd veel strijd geleverd, iedereen was fel in de duels en daarnaast waren er ook een aantal kansen. Laatste man Stef Koomans was in de eerste helft nog het dichtst bij de openingstreffer. Zijn goed ingeschoten vrije trap, op een meter of 25 van het doel, werd echter knap door de doelman tot corner verwerkt. Unitas was echter ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel van VVAC. Zo dachten ook zij in de eerste helft de openingstreffer gemaakt te hebben, maar deze werd door de wat verwarrend fluitende scheidsrechter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Verder werden er niet veel grote kansen weggegeven en kregen de behendige aanvallers van Unitas weinig ruimte van onze verdedigers. Smet op de goede eerste helft was het geblesseerd uitvallen van Stef Koomans wegens pijn aan de hamstring. Hij werd vervangen door A-junior Laurens Wemmers, die goed inviel als laatste man.

Tweede helft
De tweede helft verliep heel anders. Vrijwel de gehele tweede helft was Unitas de bovenliggende partij. Dat resulteerde ook in een aantal grote kansen. Gelukkig had de spits van Unitas het vizier niet op scherp en verprutste hij twee goede mogelijkheden. Daarnaast wist Hans van den Berg met een aantal fraaie reddingen de bal uit zijn doel te houden. VVAC stelde daar aanvallend weinig tegenover. Het was vooral tegenhouden en vechten voor elke meter, wat op zich natuurlijk geen schande is tegen de nummer twee van de competitie. Lichtpuntje in de tweede helft was de langverwachte terugkeer als speler van Joeri Kortleve, die zo’n twintig minuten voor tijd het veld in kwam voor Jari Seton.

Na negentig minuten vol strijd, passie en vechtlust maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Na deze zware wedstrijd (het veld en de weersomstandigheden waren niet optimaal) werd het zwaarbevochten punt gevierd als een overwinning. Daarnaast was het, gezien het verschil in punten met de ploegen lager op de ranglijst, van groot belang om weer eens een punt te pakken. Het punt werd gevierd met een uitgebreid rondje bestaande uit snacks en bier van Machiel, die zijn aanwezigheid niet onopgemerkt voorbij kon laten gaan.

Aanstaande zaterdag staat er voor het 3e een thuiswedstrijd op het programma tegen Groote Lindt. Natuurlijk zal er dan alles aan gedaan worden om ook in deze wedstrijd één of meerdere punten te behalen!

Opstelling VVAC
Hans van den Berg; Andries de Bie, Stef Koomans (35. Laurens Wemmers), Ronnie Bons, Bart Meerkerk; Frank Kok, Arco Stuy, Machiel Krielaart; Bas van Stenis (85. Arjan Booy), Jan-Willem Schagen, Jari Seton (70. Joeri Kortleve).

Pin It