Datum

9 september 2017 9:45

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 9 september stond de tweede bekerwedstrijd van de JO11-2 op het programma. Nadat vorige week de eerste bekerwedstrijd tegen EBOH JO11-2 met maar liefst 8-4 verloren was gegaan, moest er deze wedstrijd tegen Kozakken Boys JO11-3 iets rechtgezet worden.

Met een compleet elftal gingen de groen-witten scherp van start. Kozakken Boys werd flink onder druk gezet, wat resulteerde in een aantal kansen voor VVAC. Na 12 minuten spelen was het spits Wesley die de bal, na een mooi schot, in de verre hoek van het doel wist te plaatsen: 1-0. Af en toe liet VVAC goed voetbal zien en creëerde het een aantal kansen, helaas zonder succes. Achterin speelden Bram ‘de beer’ en Jilo ‘Marcelo’ een dijk van een helft, waardoor Kozakken Boys weinig kansen kreeg. De kleine kansen die ze kregen, werden goed gestopt door sluitpost Christiaan.

Met een magere 1-0 stand floot de scheidsrechter voor het rustsignaal en konden de mannen aan de limonade. In de rust werd duidelijk gemaakt dat VVAC zichzelf tekort deed en er in de tweede helft meer gescoord moest worden.

Instructies
De instructies in de rust waren zichtbaar in de tweede helft. Middenvelders Seppe, Julien, Anthony en Fahran zetten druk naar voren en hielden het veld breder dan in de eerste helft. Hierdoor werd Kozakken Boys in het nauw gedreven. Het was uiteindelijk verdediger Bram die goed mee naar voren kwam en de bal plots voor zijn voeten kreeg. Met zijn schot gaf hij de keeper geen enkele kans: 2-0. Enkele minuten later gaf verdediger Jilo een prachtige diepe bal op middenvelder Anthony die hierdoor 1-op-1 kwam met de keeper van Kozakken Boys. Aanvoerder Anthony bleef koel en maakte de 3-0.

Door de ruime voorsprong kwam er gemakzucht in het spel van VVAC en drong Kozakken Boys wat meer aan. Dit resulteerde in twee doelpunten voor Kozakken Boys, waardoor de laatste minuten onnodig spannend werden. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij de 3-2 stand voor het eindsignaal en was de eerste driepunter verdiend binnen. Goed gedaan mannen!

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SCO JO11-2 op het programma.