Datum

9 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde VVAC VR1 haar tweede bekerwedstrijd tegen de buurvrouwen uit Noordeloos. Op Sportpark De Put zette VVAC een knappe prestatie neer en won de wedstrijd met ruime cijfers.

Het is voor VVAC iedere keer weer een lastige klus om de derby tegen SV Noordeloos te winnen, de vrouwen uit Noordeloos achtervolgen VVAC elk jaar. Het niveau van Noordeloos wordt net zoals bij de vrouwen van VVAC steeds beter. Afgelopen seizoen werden de buren kampioen in de vierde klasse en promoveerden, waardoor VVAC en Noordeloos dit jaar weer competitiegenoten zijn. Zaterdagmiddag werd de altijd spannende derby gespeeld in strijd om de KNVB beker.

Basis
VVAC Vrouwen 1 begint de wedstrijd met de volgende basisspeelsters: Evelien, Kim, Mirjam, Leanne, Mirna, Lisanne, Nienke, Ilona, Marlies, Eline en Daniëlle.

Om 14:30 trapt VVAC af op het zonnige Sportpark De Put in Ottoland. De vrouwen van VVAC beginnen meteen sterk aan de wedstrijd. Er wordt hoog druk gezet op de verdediging van Noordeloos, waardoor VVAC vaak onderschept. In de beginminuten wordt het Noordeloos bijna fataal, VVAC onderbreekt de verdedigende opbouw van Noordeloos en zet Marlies één op één met de keepster van Noordeloos. De rechtsbuiten van VVAC schiet de bal tegen de keepster en de stand blijft gelijk.

Na deze actie probeert Noordeloos opnieuw op te bouwen en komt via de linkerkant op de helft van VVAC, waar de verdedigers meteen druk naar voren zetten. Leanne is scherp en verdedigt goed, het balbezit is weer aan de kant van VVAC en ze stuurt meteen de opkomende back Mirna weg. Mirna mag ver komen en geeft de bal voor, Marlies is eerder bij de bal dan haar tegenstandster, maar ze schiet de bal net naast het doel. Hierna krijgt VVAC twee gevaarlijke corners, eerst kopt Daniëlle op de paal, in de volgende corner kopt Eline op de paal. Het geluk zit VVAC niet mee.

Prachtige goal
VVAC blijft sterk voetballen op de helft van Noordeloos. In de 21e minuut verlegt centrale verdedigster Mirjam het spel goed en stuurt Marlies weg, Marlies schiet op doel en via de paal kan linksbuiten Daniëlle de openingstreffer binnen schieten. VVAC is op zoek naar meer doelpunten en creëert nog wat kansjes, tien minuten later geeft Leanne de bal aan spits Eline, die op haar beurt de bal geeft aan Daniëlle. De nummer 10: Nienke, komt in een loopactie vrij, Daniëlle geeft de bal af en Nienke haalt op de rand van het zestienmetergebied uit en de bal komt prachtig in de linkerbovenhoek van het doel. Het scorebord schiet op 2-0 en daarmee gaan we ook rusten.

Wissels
Na rust worden er een aantal speelsters gewisseld aan de kant bij VVAC. Jasja komt op het middenveld voor Lisanne. Misha komt linksback voor Mirna en Judith komt centraal achterin voor Mirjam. Linksbuiten Michelle komt erin voor spits Eline, Daniëlle schuift op naar 10 en Nienke gaat in de spits.

VVAC begint sterk aan de tweede helft en speelt snel naar voren. Marlies neemt de bal mee en geeft voor op de goed meegekomen middenveldster Ilona, helaas blijft de 3-0 nog even uit, want Ilona schiet de bal naast. Vijf minuten later is het wel raak. De opgekomen rechtsback: Kim, geeft de bal hoog voor in de zestien. Nienke neemt aan, draait weg bij haar verdedigster en schiet de 3-0 hard binnen.

Een paar minuten later verdedigt Leanne goed uit en speelt de bal af aan Nienke die op eigen helft een lange bal naar voren geeft. De linksbuiten Michelle is alert en sprint haar tegenstandster eruit, ze komt één op één met de keepster en schiet de bal tussen de benen van de keepster door het doel in. Even later is het Jasja die van zo’n 20 meter uithaalt, de bal komt via de onderkant van de lat op de doellijn of in het doel terecht, de bal kaatst er in ieder geval uit en de scheidsrechter besluit bij twijfel het doelpunt niet goed te keuren.

Lat
VVAC zit goed in de wedstrijd en is op zoek naar nog meer goals, in de 65e minuut maken Nienke en Marlies een heerlijk één-tweetje, waardoor Nienke de 5-0 kan binnen schieten. Vijf minuten later mag ook Ilona uithalen van zo’n 20 meter, deze bal komt via de vingers van de keepster op de bovenkant van de lat. Uit de corner kopt Marlies de bal ook op de lat. Met nog een kwartier te gaan is het Michelle met haar tweede van de middag, ze krijgt de bal in het zestienmetergebied en schiet hem hard onderin de hoek. Noordeloos krijg na dit doelpunt nog een grote kans, de aanvalster kan vrij uithalen, maar schiet naast. In de 83e minuut bouwt VVAC weer goed en snel op, waardoor Marlies wordt weggestuurd. Marlies gooit haar trucs in de strijd, kapt haar verdedigsters uit en legt de bal voor de tweede paal waar Daniëlle de bal kan binnen tikken. Eindstand VVAC VR1 – Noordeloos VR1: 7-0.

Volgende week speelt VVAC VR1 om 13:00 tegen tweede klasser GJS VR1 op Sportpark Dalem.