Datum

2 september 2017 15:15

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag 2 september speelde VVAC vrouwen 2 de eerste bekerwedstrijd tegen IFC vrouwen 2 in Hendrik-Ido-Ambacht. IFC wist VVAC te verslaan, het scorebord stond na 90 minuten op 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Met de felle zon in de rug beginnen we moedig aan de wedstrijd tegen het team wat altijd al een concurrent voor de vrouwen van VVAC is geweest. Stipt op tijd trapt IFC af. Met twee nieuwe speelsters en een aantal jongere meiden van de voormalige MA1, heeft dames 2 een nieuw elftal paraat. Alle vrouwen moeten nog aan elkaar wennen en hebben wat meer tijd nodig om hun plekje op het veld goed in te nemen. Dit resulteerde in een wat rommelig begin van de wedstrijd.

Steunpilaar
Eén van de nieuwe aanwinsten: Geralde, zorgde vorige week voor drie prachtige doelpunten. Ook deze zaterdag staat ze weer in de spits, als een steunpilaar voor dit team. De eerste twintig minuten zijn nog wat mak en er zijn weinig acties. Ook het warme weer speelt hierbij een grote rol. Van kansen wordt er nog niet gesproken tot de 32e minuut. IFC speelt vooruit en maakt keurig de 1-0. Een strak ingedraaid schot in de rechterhoek kan Yaïrah niet voorkomen. Coach Rob Fluijt geeft het advies elkaar te blijven helpen en IFC voor het blok te zetten.

Na de 1-0 lijkt het alsof IFC de smaak te pakken heeft en de 2-0 ieder moment kan vallen. Integendeel, IFC schiet recht in de handen van onze keepster Yaïrah. Om de wedstrijd weer goed voort te kunnen zetten wordt er een korte drinkpauze ingelast om de dorst van de dames met dit warme weer te lessen. De eerste corner voor VVAC wordt al snel na de drinkpauze genomen door Lindsey. Helaas staat IFC als een blok voor het doel en wordt de bal al snel weggekaatst richting de middencirkel. De 45 minuten zijn voorbij, tijd voor rust.

Veel kansen
VVAC laat het hoofd niet hangen en stappen vol vertrouwen de tweede helft in. Onze dames zorgen in de tweede helft voor meer balcontact, waardoor Geralde en Sharon samen vele kansen creëren. Halverwege de tweede helft wordt VVAC weer wakker geschud, nadat IFC de bal op de lat schiet. VVAC neemt revanche, Kim krijgt de kans, maar schiet op de keeper. De wedstrijd schommelt heen en weer. Beide ploegen creëren kans op kans. Ook de eerste en daarmee de laatste vrije trap voor VVAC, genomen door Lindsey Brouwer, wordt geschept door de sterke verdediging van de tegenstander. Met een eindstand van 1-0 op onze concurrent IFC gaan de dames richting de kleedkamer. Laten we deze wedstrijd beschouwen als een nuttige oefenwedstrijd als voorbereiding op de competitie die binnenkort van start gaat.

Volgende week speelt dames 2 de tweede ronde van de bekercompetitie om 12:30 uur thuis tegen SSC’55 VR1.