Datum

9 september 2017 12:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag 9 september speelde VVAC VR2 een thuiswedstrijd om 12:30 uur tegen SSC’55 VR1 in strijd om de beker. Ook deze tweede bekerwedstrijd heeft VVAC de winst niet binnen weten te slepen. De eindstand werd: 4-6 in het voordeel van de uitploeg.

Ondanks de hevige regenbuien deze ochtend kunnen de teams de wedstrijd toch droog beginnen. VVAC zet direct druk wanneer SSC’55 aftrapt. Al binnen enkele minuten weet Nicole de bal te veroveren en deze na wat simpele acties mee te geven aan Geralde. Helaas is het in deze eerste minuten nog te vroeg geweest voor een doelpunt.

In de 13e minuut neemt SSC’55 de eerste vrije trap. Deze lijkt goed te verlopen maar de bal gaat net over het doel. Vlak daarna krijgt SSC’55 nogmaals een grote kans wanneer de nummer 4 één op één met keeper staat. Door een goede redding van Yaïrah blijft de wedstrijd doelpuntloos. VVAC bouwt weer op en zorgt op de helft van geel-zwart voor twee corners. De eerste wordt genomen door Hanneke, de tweede door Lindsey. Beide corners worden niet netjes afgemaakt, waardoor de stand nog op 0-0 blijft.

Blunder
In de 22e minuut weet VVAC de bal te veroveren en deze voorwaarts te spelen. Door een enorme blunder van de keeper van de tegenpartij valt de 1-0 door een eigen doelpunt. Het is wel duidelijk dat SSC’55 hier niet van gediend is. Nummer 22 breekt door de verdediging van onze dames, waardoor bijna direct hierna de 1-1 valt.
In de 29e minuut breekt het zonnetje door. Yaïrah wordt hier niet door verblind en zorgt nogmaals voor een hele mooie redding. SSC’55 wordt sterker en VVAC zet de eerste wissel in. Marit komt in het veld op de linksbuiten positie van Naomi. Na de wissel wordt door een fout in de Ottolandse verdediging de 1-2 gemaakt door de nummer 6 van de tegenpartij. In de 39e minuut is het duidelijk dat VVAC de strijd weer aangaat, op naar een gelijkmaker. Dit lukt, doordat Sharon een strakke diepe bal geeft aan Geralde die één op één met de keepster komt te staan. Ze scoort de 2-2 in de linkerhoek.

In de 44e minuut schiet de spits van SSC’55 op een afstand van ca. drie meter van het doel knap over. Volgens de coach van de tegenpartij moet dit weer goed worden gemaakt. Dit gebeurt en de nummer 6 scoort nogmaals met een mooi schot, de tussenstand: 2-3. Door een top actie van Geralde aan het einde van de eerste helft, in samenwerking met Marit, wordt de 3-3 gemaakt. Beide teams blijven scherp, maar er wordt in deze laatste minuten meer op de helft van VVAC gespeeld. Nicole met de roze schoentjes en Marloes weten vele acties van SSC’55 te blokkeren. Na een derde goede redding van Yaïrah fluit de scheids af. Beide teams mogen hun rust gaan pakken.

Vrije trap
Na de rust wordt Denise gewisseld voor Hanneke. Geralde schuift door naar rechtsbuiten en Denise mag haar positie als spits weer innemen. Denise kapt de verdedigers van geel-zwart tot een aantal keer toe netjes uit, waaronder ook op een gegeven moment de keepster. Ze maakt hierna de 4-3.

In de 60e minuut wordt er een vrije trap genomen door SSC’55. VVAC zet een muur neer, maar weet de bal niet bij het doel weg te halen. De 4-4 wordt gemaakt. In de 69e minuut komt Naomi in de ploeg voor Nicole. Al snel na de wissel sprint de nummer 6 van de tegenpartij een paar van onze verdedigers eruit. Zij schiet net buiten het bereik van onze keepster Yaïrah, waardoor de 4-5 in het doel valt.

Vele kansen volgen. Een wedstrijd vol acties en doelpunten. In de 83e minuut raakt er een speelster van SSC’55 geblesseerd. Het spel ligt hierdoor even stil waardoor VVAC gebruik maakt van een drinkpauze. In de laatste 20 minuten komt Nanine weer in het spel en neemt daarmee de plaats over van Anne-Martha. Ook Hanneke neemt haar plek weer in en Sharon wordt gewisseld. In het laatste kwartier zijn we nog niet van de nummer 6 af, want zij maakt samen met nummer 31 een mooi één-tweetje waardoor de 4-6 wordt gescoord. Denise probeert hierna toch nog een puntje te maken, maar dit mislukt. SSC’55 weet de winst binnen te slepen door de eindstand op 4-6 te houden.

Volgende week speelt VVAC VR2 de derde bekerwedstrijd tegen VV Papendrecht VR1. Deze thuiswedstrijd begint om 14:00 uur.