VVAC VR2 boekt zege in bekerduel tegen VV Papendrecht VR1

Datum

16 september 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag 16 september speelde VVAC VR2 om 14:00 uur haar derde bekerwedstrijd, dit keer tegen VV Papendrecht VR1. Na twee wat minder succesvolle bekerwedstrijden wist VVAC dit keer wel de winst binnen te slepen. Op Sportpark De Put werd de eindstand 1-0.

Tijdens de eerste twee bekerwedstrijden van dit seizoen waren de tegenpartijen VVAC te slim af. Vandaag staat dus op de planning om nog harder te vechten voor de winst. Na de aftrap door VVAC wordt er direct flink druk gezet. Beide partijen creëren grote kansen in de eerste tien minuten van de wedstrijd. De eerste corner voor VV Papendrecht wordt genomen door de nummer 11 die haar plek als spits scherp inneemt. Onze keepster Yaïrah voorkomt een doelpunt en de tussenstand blijft 0-0.

Na de eerste corner volgt ook een eerste vrije trap. De vrije schietkans wordt genomen door de nummer 12. De bal wordt naast geschoten, waardoor VVAC haar eerste corner mag nemen. Hanneke geeft hem goed voor, maar Denise schiet hem net naast. VV Papendrecht bouwt op en er wordt een diepe bal gegeven aan de buitenspeelster van het team. Ondanks dat de aanvalsters hun technische vaardigheden op de juiste manier en op het juiste moment gebruiken, wordt er niet ver genoeg doorgelopen richting het doel. VV Papendrecht loopt hierdoor een hele grote kans mis. Ook in de 25e en 26e minuut zit het voor de tegenpartij niet mee. Grote kansen maken ze niet goed af.

In de 35e minuut is het balbezit voor VVAC en schiet onze centrale middenveldster Sharon op doel. Het schot is net te zacht, waardoor de bal wordt onderschept. Tot de 45e minuut blijft het rustig en worden voorwaartse acties nagenoeg niet goed afgemaakt. Ook bij de vrije trappen en de corners is dit het geval. De dames mogen gaan rusten.

Wissels

Na de rust komt Naomi erin voor onze verdedigster Judith en Geralde, onze aanvalster, komt in het veld voor Merel. In de 49e en 50e minuut creeëren beide partijen weer een kans uit twee corners. Toch blijkt hier ook geen doelpunt uit te komen. Niet lang daarna speelt Geralde langs de verdediging van VV Papendrecht en legt ze de bal voor het doel, voor de voeten van onze o zo technische Denise. Denise maakt in de 52e minuut de 1-0.

In de 56e minuut lijkt VV Papendrecht weer sterker te worden wanneer de nummer 6 doorbreekt. Ook deze kans wordt niet goed benut. Denise krijgt uiteindelijk weer de bal en speelt deze naar Sharon. Sharon schiet de bal vanaf ongeveer 20 meter van het doel over. Beide speelhelften worden goed benut. Toch lijkt VVAC sterker te zijn. Ook verdedigsters Marloes, Marit en Anne-Martha werken zich in het zweet om de tegenstander voor het blok te zetten. In de 71e minuut heeft VV Papendrecht het recht op een corner. De bal wordt hierbij op de lat gekopt, waardoor de stand nogsteeds op 1-0 staat. Ondanks dat Hanneke haar plekje als scherpe buitenspeelster goed inneemt, wordt ze gewisseld voor Marlene.

In de 77e minuut krijgen de dames van de tegenpartij een hele grote kans wanneer er nogmaals vooruit wordt gespeeld. Nummer 23 krijgt de bal en schiet hem van nog geen meter van de linker doelpaal vandaan toch naast. Aan het einde van de tweede helft wordt Naomi gewisseld voor onze doelpuntenmaakster Denise. Snel daarna geeft Anne-Martha de bal diep aan Naomi, waarna Naomi op de keeper schiet. Ook Geralde en Marlene houden het tot aan de laatste minuut vol, maar kunnen helaas de 2-0 niet waarmaken. De eindstand blijft 1-0 in het voordeel van VVAC.

Volgende week zaterdag 23 september speelt VVAC VR2 haar eerste competitiewedstrijd thuis tegen Brakel VR2. Aanvang van de wedstrijd: 13:00 uur.