Datum

23 september 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 23 september stond om 15:00 uur de eerste wedstrijd voor de competitie tegen het eerste vrouwenelftal van Sleeuwijk op het programma. De altijd spannende wedstrijd tussen de twee gelijkwaardige ploegen vond plaats op het hoofdveld van Sportpark De Put. VVAC was de beste ploeg op het veld en hield de drie verdiende punten op De Put.

Drie weken geleden stond de eerste bekerwedstrijd op het programma, VVAC mocht op bezoek bij de vrouwen uit Sleeuwijk. VVAC speelde in een formatie met speelsters uit het eerste en tweede vrouwenelftal. Het eerste elftal van Sleeuwijk speelde overduidelijk een betere wedstrijd en speelde VVAC van het veld, de eindstand van de eerste officiële wedstrijd voor de beker werd 6-1 in het voordeel van de thuisploeg. Afgelopen zaterdag had VVAC iets goed te maken in het eerste duel van de competitie in de derde klasse. Met een jonge, getalenteerde en voetballende ploeg ging VVAC zaterdag het duel aan.

Talent
Opstelling: op doel staat ons vijftienjarige mega talent: Renata. Als rechtervleugelverdedigster begint Lisanne, die al haar duels wint. In het centrum het ijzersterke duo en tevens nichtjes: Leanne en Mirjam. Aan de linkerkant de mega snelle en opkomende linkervleugelverdedigster: Michelle. De motoren van het team met veel loopvermogen: Jasja en Ilona als middenvelders. Links of rechts, het maakt niet uit ze zijn overal. Op nummer 10 speelt de snelle en super technische Nienke, met een neusje voor de goal. Rechts voorin speelt de razendsnelle nachtmerrie voor iedere verdedigster: Marlies. In de spits de nuchtere en balvaste Eline. De snelle en giechelende linkervleugelaanvalster is Daniëlle.

Pupil van de week
Om 15:00 uur komen beide ploegen, met een fel zonnetje in de rug, het veld op met vooraan de pupil van de week: Maud Schrauwen. Ze mag aftrappen en alle speelsters voorbij spelen en schiet de bal hard achter de keepster. Maud krijgt applaus en Eline trapt af voor de thuisploeg. VVAC begint scherp aan de wedstrijd en creëert meteen kansen, de keepster van Sleeuwijk wordt getest en het spel gaat verder. VVAC voetbalt strak en speelt vanuit de verdediging via het middenveld de aanvalster Marlies in. Marlies mag de bal aan Eline geven, die op haar beurt open draait en Nienke op de rand van de zestien bedient. Nienke haalt in één keer uit, ze schiet de bal vol met haar wreef in de linkerbovenhoek van het doel. De Put juicht en het scorebord schiet op 1-0.

Tien minuten later geeft Michelle een diepe bal op de goed lopende Nienke, die met haar snelheid steeds dichterbij het doel komt. De rechtsbuiten Marlies is goed meegekomen, Nienke heeft het gezien en geeft de bal af, waardoor Marlies de 2-0 binnen kan schieten. Weer tien minuten later breekt VVAC opnieuw door de verdediging. Marlies speelt twee verdedigsters voorbij maar wordt in de zestien hard gevloerd, penalty! Michelle is vastberaden en schiet de bal hard in de linkerhoek, 3-0! Met deze stand gaan we ook rusten. Een ijzersterke eerste helft van VVAC.

Wakker
In de tweede helft begint Sleeuwijk erg scherp, de spits met nummer 9 wint haar duel van het centrale duo van de groen-witten. Ze mag doorlopen en schiet de 3-1 binnen. Een minuut later gebeurt exact hetzelfde, opnieuw breekt de spits door de verdediging van VVAC en maakt de 3-2. VVAC moet wakker worden en dat gebeurt ook, de verdediging van VVAC staat sterk en winnen de duels. Na 15 minuten spelen in de tweede helft komt de sterk verdedigende linkspoot: Judith in het veld voor Michelle. Halverwege de tweede helft bouwt VVAC goed op, de bal komt terecht bij Ilona op het middenveld, die op haar beurt Daniëlle met een fraaie bal één op één zet met de keepster uit Sleeuwijk. Daniëlle blijft rustig en schiet de bal keurig in het hoekje, de 4-2 springt op het scorebord.

Na het doelpunt verlaat Daniëlle het veld en komt de snelle Lindsey, die een goed schot in huis heeft in het veld. VVAC en Sleeuwijk krijgen beide nog kansen, maar deze blijven onbenut. Sleeuwijk gaat in de laatste tien minuten met een vrouw meer naar voren spelen, waardoor de ijzersterke Mirna op het middenveld erbij komt. Spits Eline moet hiervoor plaatsmaken. Er volgen voor beide ploegen nog kansen en in de 90e minuut is het raak voor Sleeuwijk. De 4-3 wordt in de extra tijd binnengeschoten. Het spel gaat nog een minuut langer door, maar VVAC staat sterk en schiet de bal ver naar voren. De scheidsrechter fluit af met een eindstand van 4-3 in het voordeel van VVAC.

Volgende week speelt VVAC vrouwen 1 haar tweede competitieduel tegen Sparta/JVOZ in Vlissingen om 12:30 uur.