VVAC VR1 wint met 2-4 van directe concurrent Sleeuwijk VR1

Datum

14 april 2018 12:45

Accommodatie

Onbekend

VVAC VR1 heeft prima zaken gedaan door directe concurrent Sleeuwijk met 2-4 te verslaan.

VVAC begon goed aan de wedstrijd. Het was allereerst Eline Dekker die rakelings over kopte uit een corner van Nienke van Elk. Daarna was het Marlies Terlouw die alleen voor de keeper helaas niet tot scoren kwam. In de 10 minuut ging het volledig mis bij VVAC, waar de bal van een Ottolandse verdediger zo in de voeten van een Sleeuwijk speler kwam. Uiteindelijk werd er een lichte overtreding gemaakt in de 16 en ging de bal op de stip. Helaas was Evelien kansloos.

VVAC liet de eerste helft echt nog niet het beste van het spel zien, maar men kreeg al wel meer kansen dan Sleeuwijk. Halverwege was het Evelien Kamperman die de 0-2 voorkwam na een fantastische redding. Aan de andere kant had Danielle de Ruiter inmiddels ook al de paal geraakt.

Werklust
In de tweede helft kwam VVAC goed uit de kleedkamer en was de passing zorgvuldiger en de werklust optimaal. Na 8 minuten was het Leanne Bos die een goede bal gaf op Danielle de Ruijter die mooi afrondde 1-1.

Toch ging het weer mis bij VVAC.  Op het middenveld werd onnodig balverlies geleden en zo kon Sleeuwijk te gemakkelijk de 2-1 scoren.  VVAC bleef toch steeds gevaarlijk en de 2-2 bleef dan ook niet lang uit. Het was Eline Dekker die half vallend de gelijkmaker tegen de touwen schoot.

VVAC rook daarna bloed en ging fantastisch door. Mirna Jungheim hield aan de linkerkant de gevaarlijkste speler van Sleeuwijk in bedwang en  Daniëlle de Ruijter was een plaag voor de Sleeuwijkse  verdediging. Vanaf haar kant kwam dan ook de 3-2. Een mislukte voorzet betekende wel de voorsprong. Uiteindelijk was het slotakkoord weer voor Daniëlle die de 2-4 maakte.

Een mooie teamprestatie van VVAC kant en in de kleedkamer was dat ook duidelijk hoorbaar. Volgende week mag  VVAC op bezoek bij Dauwendaele de trotse koploper uit Middelburg, die vandaag met 2-1 verloor  van Sparta / JVOZ . Het zou fantastisch zijn als VVAC volgende week tegen Dauwendaele voor een bonuspunt kan zorgen.