VVAC VR1 verliest met gehavende ploeg van koploper Dauwendaele (3-1)

Datum

21 april 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

VVAC trad met een flink gehavende ploeg aan tegen de koploper uit Middelburg. Vijf spelers stonden op het wedstrijdformulier die nog nooit een minuut in VR1 hadden gespeeld. Een van hen, Nathalie de Korte, mocht zelfs in de basis beginnen.

De staf van VVAC had de zaakjes prima op orde. Uit de vorige wedstrijd, en ook uit een gekregen analyse van VJOZ, bleek de kracht van hun nummer 10. Het Ottolandse middenveld werkte echter naar behoren en met elkaar kon VVAC de gevaarlijke speelster van Dauwendaele neutraliseren. De eerste grote kans was echter wel voor Dauwendaele, maar de bal werd recht in de handen van keeper Willeke geschoten.

Na 21 minuten, net voor de drinkpauze, ging het achterin helaas toch mis. Een terugspeelbal over een te korte afstand bracht onze keeper in verlegenheid. De bal kwam tegen de spits van Dauwendaele en verdween helaas in het doel 1-0. Na een half uur spelen mocht  Dauwendaele een vrije trap nemen en deze verdween in de rechterbovenhoek, en zo stond het 2-0.

Zuur
Toch zagen de meiden dat er echt wel wat te halen viel. En dat geloof werd beloond. Aan de rechterkant was het Marlies die er vandoor was, en aan de linkerkant gaf Danielle even gas. De voorzet van Marlies werd door Danielle keurig binnen gewerkt 2-1. Het was zuur dat de 3-1 slechts  10 seconden voor de rust viel. Een schot vanaf de zijkant viel prachtig over onze keeper heen.

Na rust drong Dauwendaele nog wel aan, maar VVAC liet de score niet verder oplopen. Helaas weigerde de scheids nog een vrije trap te geven op randje 16 na een duw op Danielle. Meer zat er helaas na de 3-1 niet meer in.

Komende woensdag speelt VVAC bij Heinenoord en zaterdag wordt er afgereisd naar Zeeuws Vlaanderen. HVV’24 uit Hulst is dan de tegenstander.