VVAC VR2 start competitie met gelijkspel

Datum

23 september 2017 12:45

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag 23 september speelde VVAC VR2 om 12:45 uur een thuiswedstrijd tegen VR2 van het Gelderse VV Brakel. Deze eerste wedstrijd voor de competitie is afgesloten met een gelijkspel. De eindstand werd: 2-2.

VVAC begint de wedstrijd met de volgende speelsters: Evelien op doel, Mirna en Anne-Martha in de centrale verdediging, Nanine en Merel op de back, Misha en Naomi als middenveldsters, Sharon als centrale middenveldster, Marlene en Geralde als buitenspeelsters en Denise in de spits. Op de bank zitten: Marloes, Hanneke, Paulina, Nicole en Marianne. Een flinke opkomst dus deze zaterdag.

Drinkpauze
Iets later dan op de planning, trapt VVAC af. In de eerste acht minuten maakt onze linksback: Mirna een overtreding net buiten de 16 meter, met als gevolg een vrije trap voor VV Brakel. De verdediging van groen-wit onderschept de bal. In de minuten die volgen zijn beide ploegen erg sterk en creëert zowel VV Brakel als VVAC verschillende kansen. Denise schiet in de 10e minuut de bal mis. Snel daarna bouwt VV Brakel goed op en breken de aanvallers door onze verdediging. Evelien loopt op het juiste moment uit, waardoor een doelpunt van de tegenpartij wordt voorkomen. In de 19e minuut maakt VV Brakel nogmaals kans, maar benut deze niet wanneer een Gelderse dame de bal achter het doel schiet. In de 23e minuut volgt een drinkpauze i.v.m. de prikkelende zon en de hoge temperatuur op deze mooie herfstdag.

Goede redding
Rond de 35e minuut krijgen beide partijen een corner. De corner voor VVAC neemt Marlene, maar de verdediging van VV Brakel onderschept de bal en speelt deze richting de middenlijn. In de 40e minuut breekt de nummer 3 van de tegenpartij door en schiet de bal in de linkerhoek binnen via de binnenkant van de paal. De 0-1 is een feit. Niet lang daarna ziet iedereen de 0-2 bijna vallen, maar Evelien loopt weer op het juiste moment uit. Er is sprake van een hele goede redding. Ook Merel verdedigt in de 43e minuut weer erg goed en houdt de bal van het doel vandaan. De 45e minuut nadert en daarmee ook de rust.

Gelijkmaker
Na de rust komt Marloes erin voor centrale verdedigster Anne-Martha en Paulina voor onze linksback Nanine. In de 55e minuut spelen twee aanvallende tegenstanders in een 1-2’tje de bal voorwaarts met als gevolg een schot op doel. De bal eindig naast het doel. In de 58e minuut komt Nicole erin voor onze rechtshalf Naomi en Hanneke voor onze linker buitenspeelster Marlene. Nog geen 10 minuten nadat Hanneke haar plek weer heeft gevonden geeft ze de bal voor het doel van VV Brakel. Geralde speelt de verdediging voorbij en scoort de 1-1. Een prima doelpunt.

Terug van weggeweest
Ook in de tweede helft vindt er een korte drinkpauze plaats met een mooie gelegenheid om de laatste wissel in te zetten. Marianne komt erin voor onze spits Denise. Onze rechtshalf Nicole schuift door naar linksbuiten en Geralde gaat in de spits spelen, zodat Marianne, die weer terug is van lang weggeweest, haar plek op rechtshalf kan innemen.

In de 83e minuut creëert Hanneke een grote kans, deze maakt VVAC niet goed af. VV Brakel is nog scherp en speelt de bal richting de helft van onze dames. Na een goede actie van de tegenpartij valt de 1-2. VVAC laat het hoofd niet hangen en neemt revanche. Na hard werken schiet Sharon de bal op een afstand van ongeveer 25 meter in het doel. Zo valt in de laatste minuten toch nog de 2-2. Gelijkspel is het resultaat van deze wedstrijd.

Volgende week zaterdag 30 september speelt VVAC VR2 een uitwedstrijd tegen VV Altena VR1 om 12:00 uur. Dit wordt de tweede competitiewedstrijd voor onze dames.