Datum

30 september 2017 12:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag 30 september speelde VVAC VR2 haar tweede competitiewedstrijd tegen het Brabantse VR1 van VV Altena. Op Sportpark Altena trapt VVAC om 12.00 uur af. Uiteindelijk wonnen onze dames met een eindstand van 4-1.

We beginnen deze zaterdag onze wedstrijd met de volgende speelsters: Yaïrah op het doel, Merel en Nicole op de backs, Nanine en Marloes in de centrale verdediging, Lindsey en Naomi op links- en rechtshalf, Misha centraal op het middenveld, Paulina en Geralde op links- en rechtsbuiten en Denise als groot gevaar voor de tegenpartij, in de spits. Op de bank zitten vooralsnog Marit, Marlene, Sharon, Kim en Marianne.

Eerste doelpunt
De aftrap is voor VVAC. Al in de eerste minuten van de wedstrijd blijkt dat VVAC scherp is. In de 3e minuut legt Denise de bal diep op Misha. Ze schiet de bal maar deze belandt naast het doel. In de 10e minuut valt Lindsey vanaf de rechterkant van het veld aan. De keepster en een verdedigster van de tegenpartij blokkeert de voorwaartse actie, een corner door onze Lindsey is het gevolg. Ook deze keer blokkeert de keeper de aanval waarna een tweede corner volgt. Centrale verdedigster Marloes krijgt de bal en schiet de 0-1 binnen.

Aanvallend gevaar
In de 19e minuut legt Marloes de bal voor het doel. Geralde maakt deze grote kans netjes af. De 0-2 valt in de linkerhoek. In de 27e minuut tikt Geralde een aantal verdedigsters van VV Altena uit. Met veel hoop zien we hoe Geralde haar passeertrucs uitvoert. Helaas krijgt de tegenpartij op het laatste moment de bal in handen. Speelsters van VV Altena zien dat Geralde een gevaar is voor hun verdediging en schakelen haar uit door middel van een onsportieve en gemene tackle.

Kim vervangt vanaf dat moment onze geblesseerde Geralde. In de 33e minuut legt Kim de bal voor het doel. Lindsey benut deze kans en maakt de 0-3. Niet lang daarna breekt Lindsey weer door en ze schiet de bal naar Denise die al diep loopt. Denise draait om de tegenstander heen en scoort heel mooi de 0-4.

Bijna rust
VV Altena probeert toch nog een doelpunt te maken voor de rust maar dit mislukt. Zowel de nummer 14 als de nummer 7 van de Brabantse club schieten de bal recht op onze keepster Yaïrah. In de 40e minuut loopt Kim buitenspel tijdens een aanval van VVAC met als gevolg een vrije trap voor VV Altena. Een Brabantse dame probeert de bal rechtstreeks in het doel te schieten vanaf een afstand van ongeveer 45 meter, dit gaat mis en de bal verdwijnt achter het doel. In de laatste minuut van de eerste helft tackelt een dame van de tegenpartij Lindsey. VVAC neemt een vrije trap en VV Altena blokkeert onze aanval. Tijd voor rust.

Onderschept
Na de rust gaat Marit spelen in de plaats van Merel. In de eerste 10 minuten van de tweede helft valt VV Altena scherp aan, maar door onze sterke verdedigster Nanine kan deze aanval niet verder doorgaan. Wel volgt er hierna een vrije trap voor de tegenpartij door de nummer 10. In de 60e minuut haalt een verdedigster van VV Altena Lindsey onderuit op de 16 meter. Lindsey neemt hierna een vrije trap maar deze wordt geblokt door de ‘muur’ van de tegenpartij. Hierna volgt een corner door Lindsey. De bal komt bij Denise maar ze schiet over het doel. De stand blijft staan op 0-4. Vanaf ongeveer de 65e minuut blijft het spel voornamelijk doorgaan op de helft van VVAC. Nummer 11 van de Brabantse club komt 1 op 1 te staan met Yaïrah. Yaïrah onderschept de bal en voorkomt een doelpunt.

Doelpunt tegenpartij
Marlene komt erin voor Paulina, Misha voor Denise en Lindsey schuift door naar de spits. Misha is gelijk scherp en staat 1 op 1 met de keeper in de 70e minuut. Ze benut haar kans niet goed genoeg. Niet lang daarna valt VV Altena aan na een vrije trap. De aanvalsters breken door en de tegenpartij maakt hun eerste doelpunt. De tussenstand staat op 1-4. In de 73e minuut komt Marianne erin voor Naomi op rechtshalf. In de laatste 5 minuten van de tweede helft houdt VVAC het spannend door een aanval over rechts. Kim schiet de bal voor het doel maar er is niemand om de actie goed af te maken. De laatste minuten gaan er hard aan toe, maar van nog meer doelpunten is geen sprake. De eindstand is 1-4 in het voordeel van VVAC.

Volgende week 7 oktober speelt VVAC VR2 tegen SVS’65 VR1. Deze derde competitiewedstrijd vindt plaats op Sportpark De Put om 12.15 uur.