Datum

21 oktober 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was Pelikaan de tegenstander. Met 9 punten uit 3 wedstrijden een tegenstander waar we dus vol aan de bak konden.

In Zwijndrecht mocht VVAC 5 aantreden op het ‘sfeervolle’ C-veld aan de andere kant van de weg. Aangekomen op het C-veld bleek, dat de lijnen die er stonden grotendeels niet meer zichtbaar waren. Een speler van Pelikaan bemande de krijtwagen en wist de meeste lijnen recht neer te zetten.

Rake vrije trap
Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter volgde een rommelig begin van de wedstrijd. Waarin VVAC streed voor elke bal. Uiteindelijk was het dan ook VVAC dat de score wist te openen. Een vrije trap net buiten de 16 werd door Mark den Boer over de muur in de hoek geschoten. 0-1!

Met Arjan Romijn als aanjager op het middenveld ging VVAC op zoek naar meer. Dit kwam er uiteindelijk ook door een wereldgoal van Dirk van der Heijden. Tommie Viveen werd diep gestuurd door de op het middenveld geposteerde Jeroen Baan. Zijn voorzet belandde bij de 2e paal, waar Dirk van der Heijden als een echte stoomtrein was opgestoomd. Na een twijfeling tussen koppen of schieten belandde de bal op zijn been en rolde als een trein die de remise oprijdt tergend langzaam via de binnenkant van de paal over de lijn. 2-0 voor VVAC een ongekende luxe!

Voor rust zou Pelikaan nog wel wat terug doen. De snelle spits van de Peli’s ontsnapte even aan de aandacht en wist handig inval-doelman Hans van den Berg te passeren. Hans keepte verder overigens een puike partij. Met deze 2-1 stand werd er ook gerust.

Meer lucht
De tweede helft wist iedereen zonder aangereden te worden de weg over te stekken en het C-veld weer te bereiken. Jari Seton bleef net als de eerste helft, de tweede helft een plaag voor de verdediging van de superpeli’s, maar wist de keeper net niet te verschalken. Een aantal aanvallen verder wist Jari de geheel vrijstaande Jeroen Baan te bereiken. Oog in oog met de doelman twijfelde hij niet en schoot de 1-3 op het denkbeeldige scorebord.

Met deze marge van twee goals kreeg VVAC wat meer lucht. Pelikaan begon wat meer te drukken, was een aantal keren niet ongevaarlijk, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Rechtsbuiten Sander van Ginkel verdedigde eind tweede helft ijverig mee en kreeg de bal daarbij op zijn hand. Volgens VVAC duidelijk buiten het strafschopgebied, volgens de scheidsrechter er binnen. Laat nu net de laatstgenoemde het voor het zeggen hebben, dus een strafschop. Keeper Hans bleek niet vies te zijn van wat mentale oorlogsvoering, maar dat bracht de speler van Pelikaan niet van de leg. Beheerst werd de 2-3 binnen geschoten en dus leken het nog spannende laatste minuten te worden.

Arjan Booij was ondertussen ook ingevallen en deze bleek nog wel wat lucht over te hebben. Of het nu kwam door de aankoop van zijn nieuwe auto weten we niet. Maar met dezelfde snelheid als zijn verse Renault Clio sprintte Arjan nog even over het veld. Vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist door Jari Seton, die zo toch zijn doelpuntje nog meepikte. Een pass van Sander werd slim niet aangeraakt door de buitenspel staande Jeroen Baan, zodat Jari een vrije doorgang had naar de keeper. Deze 4-2 bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn!

Uiteindelijk dus een mooie overwinning voor het 5e! Het was niet altijd even mooi om aan te gluren, maar met hard werken kon de twee 3-punter van het seizoen bijgeschreven worden!