Datum

2 juni 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

VVAC VR1 reisde zaterdag af naar Voorne Putten om daar tegen de hoofdmacht aan te treden van het vrouwenvoetbal bolwerk van vv Zuidland. De winnaar promoveert daarbij naar de 2e klasse in West2.
VVAC heeft al weken een groot keepersprobleem, omdat Evelien Kamperman en Renata Kroes geblesseerd zijn aan hun knie. Deze wedstrijd werd daarom een beroep gedaan op Michelle Willems, die in de jeugd ook af en toe keepte.

Na de opkomst met vuurwerk was het VVAC wat direct het initiatief nam in de wedstrijd.  Helaas kon VVAC echter net niet scoren. Na 10 minuten bij de eerste de beste uitbraak van Zuidland ging het mis en kon de veel scorende Romy Takken de 1-0 maken. Een domper voor VVAC wat steeds minder in de wedstrijd kwam te zitten. Het werd 2-0 door Romy Ouwehand die gemakkelijk langs de uitkomende keepster Willems glipte en de bal in het lege doel kon schuiven.

Het was voor VVAC zuur dat de schaarse kansen niet benut werden. Vervolgens werd de ramp groter doordat in de 43e minuut de 3-0 van Romy Ouwehand viel. Na wat omzettingen in de tweede helft aan de kant van VVAC was het Soraja Dijkgraaf die al na 18 seconden kon scoren na miscommunicatie achterin. Na de 4-0 kregen beide ploegen nog kansen, maar er werd niet meer gescoord

Voor VVAC echt geen schande dat het van deze tegenstander onder deze omstandigheden verloor. Wel was het jammer dat VVAC het niveau niet kon halen wat het in sommige andere wedstrijden wel heeft laten zien. Toch kan VR1 met opgeheven terugkijken op een geslaagd seizoen met een mooie 3e plaats in de hoogste afdeling van Zuid1.