Datum

13 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Onder tropische temperaturen kreeg de derby tussen VVAC en SV Meerkerk geen winnaar. Of het moet de neutrale toeschouwer zijn geweest, die ongetwijfeld heeft genoten van de rommelige maar zeer vermakelijke wedstrijd die in 2-2 eindigde.

"De wedstrijd kon alle kanten op", analyseerde interim-coach Ton Vonk van VVAC na het laatste fluitsignaal. "We kenden een dramatisch begin, want ondanks gemaakte afspraken keken we na anderhalve minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Dat werkte, na de klap van vorige week tegen SVW, verlammend. Een minuut voor rust creëerden we pas onze eerste goede aanval."

Wel een rake, want VVAC kwam op gelijke hoogte. Joran Houweling nam de bal - half met zijn arm - mee en drukte de 1-1 af. Een paar tellen later lag zelfs de 2-1 in het netje. Mark Wemmers was er als de kippen bij om in de rebound zijn ploeg te laten genieten van een lekker bakje thee.

In de nesten
Compleet tegen alle verhoudingen in, want SV Meerkerk dicteerde het spel. "Ik neem het mijn spelers kwalijk dat we op dat moment niet met 0-3 voor staan. En als de kansen er niet in gaan, moet je een paar minuten voor de rust de wedstrijd kapot spelen. We werkten ons in de nesten", analyseerde Meerkerk-trainer Gerrie Schaap.

Doordrukken of terugzakken
Een juiste conclusie, want na de vroege 0-1 van de goed spelende Melvin van den Heuvel leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Meerkerkers. Dick Kooijman en Floren Streefkerk hadden de 0-2 op de schoen. "In de rust heb ik mijn spelers gevraagd wat wijsheid was, of doordrukken of terugzakken. Er werd gekozen voor die laatste optie", verklapte Vonk na afloop. De tactiek pakte aanvankelijk goed uit, want Nick Lakerveld had in de 54ste minuut VVAC op een veilige 3-1 voorsprong kunnen zetten.

Niet veel later doelpuntte Gert-Jan Koekkoek wel. Na geklungel in de Ottolandse achterhoede was de geelzwarte libero er als de kippen bij; 2-2. SV Meerkerk, met Joop Friedeman als extra aanvaller, wilde meer. Met succes. Aanvankelijk raakte de juichende Friedeman de paal, maar via de binnenkant van het aluminium stuitte de bal terug in het veld. Recht in de voeten van Floren Streefkerk.

Discutabel
In de dug-out van VVAC werd gefoeterd op het wel erg slecht verdedigen, maar Vonk en co had buiten grensrechter Marco Ruisbroek gerekend. Nadat scheidsrechter De Witte uit Hank zeer gedecideerd naar de middenstip liep, besloot hij toch even bij ervaren grensjager te buurten. Om onverklaarbare reden werd de goal afgekeurd. Doelpuntenmaker Streefkerk had schijnbaar bij de start van de aanval buitenspel gestaan.
“Je maakt niet vaak mee, dat een scheidsrechter op aanraden van zijn assistent een goal afkeurt. Maar ik was er blij mee”, bekende VVAC-trainer Vonk na afloop. In de niet beste, maar wel spannende slotfase werd vervolgens niet meer gescoord.

(bron: Regio-Voetbal)