6 april 2019 10:15

Accommodatie

Onbekend

VVAC VR1 heeft het uiteindelijk niet gered in de topper tegen Sleeuwijk.

De halve selectie van Sleeuwijk was pas al aanwezig om onze wedstrijd tegen Kozakken Boys te bekijken. Sleeuwijk heeft een aantal heel technisch vaardige spelers, waarvan er 3 of 4 afgelopen week gepromoveerd zijn naar de Eredivisie in de zaalcompetitie. Het was duidelijk dat VVAC deze speelsters geen enkele ruimte mochten geven.

Schitterend duel
Vanaf de 1e minuut ontstond er een schitterend duel, waarbij VVAC het Sleeuwijk heel erg lastig maakte. VVAC zat er overal kort op en kon er af en toe gevaarlijk uitkomen. In de 25e minuut was het raak uit een aanval, en maakte VVAC de 0-1. Aan de rechterkant werd Marlies weggestuurd en zij kon voorgeven op Nienke, die vanuit de draai raak kon schieten.

Gelijkmaker
Het was jammer dat de gelijkmaker net voor rust viel. In de 40e minuut kam Sleeuwijk op 1-1. In eerste instantie had Renata Kroes de inzet  na een voorzet van de linkerkant nog goed, maar de 2e inzet was onhoudbaar en zo konden de dames met een 1-1 ruststand gaan rusten.

De 2e helft was Sleeuwijk steeds meer de bovenliggende partij. Net na rust viel de 2-1 doordat een voorzet vanaf de linkerkant niet goed weggewerkt kon worden. Nadat na een goed uur spelen de 3-1 viel, was de wedstrijd echt gespeeld. Het lukte VVAC niet om nog een vuist te maken en om nog gevaarlijk te worden.