Datum

25 mei 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

Het was een mooie zaterdag  voor het vrouwenvoetbal aan De Put; MO13 en MO15 werden kampioen in de 1e en in de 2e klasse. Voor VVAC VR1 is dit goed nieuws, het is namelijk superbelangrijk dat deze teams zich door ontwikkelen, want VVAC VR1 kan in de breedte best wel wat spelers gebruiken. Het is dan ook te hopen dat er de komende jaren weer wat teams hoofdklasse gaan spelen, om op deze manier voldoende weerstand te krijgen.

VVAC VR1 wordt de laatste weken geplaagd door vele blessures en het is dan geweldig dat we een beroep kunnen doen op talenten uit de jeugdafdeling. Afgelopen zaterdag deed trainer Rob Fluijt dat ook. Naast de al vaker meespelende Ardine Stuij, werden ook Femke de Wit, Susanne den Ouden  Tessa van er Pol en Noor Schoonderbeek opgeroepen. De talentvolle Tessa van der Pol en Ardine Stuij begonnen daarbij zelfs in de basis.

VVAC startte met een 4-3-3 opstelling, waarbij de voorhoede bestond uit alleen maar verdedigers. VVAC speelde niet zo goed als tegen DSC afgelopen week, en het was dan ook IJFC wat een paar keer gevaarlijk werd over hun gevaarlijke rechterkant. Met kunst- en vliegwerk kon VVAC een achterstand voorkomen.

Het was halverwege de 1e helft, de bijna nooit scorende Leanne Bos die de 1-0 kon scoren door op snelheid de verdediging en de IJsselsteinse goalie te verschalken. Net voor rust scoorde IJFC de verdiende gelijkmaker. In eerste instantie redde keepster Willeke de Boer nog goed, maar de rebound was haar te machtig.

Kaarsje langzaam uit
Ook de 2e heft kwam VVAC op voorsprong. Het was weer Leanne Bos die alleen op de keepster af kon gaan en de 2-1 kon scoren. Daarna ging het kaarsje langzaam uit bij VVAC en IJFC profiteerde optimaal door 2x te scoren en zo leek IJFC op een overwinning af te stevenen.

Maar nog een keer werden alle krachten aangeroepen waarbij aanvoerder Ilona Karsdorp de ploeg op sleeptouw nam. In de laatste minuut kon Leanne Bos door een snelle ingooi het strafschopgebied ingaan. Oog in oog met de keepster werd haar standbeen onderuit gehaald, waardoor de scheidsrechter niets anders  kon doen dan een strafschop geven. Leanne mocht voor haar hattrick gaan en ze schoot de strafschop onberispelijk in, en zo zorgde ze voor kippenvel bij haar medespeelsters en trainers.