VVAC VR1 verslaat koploper Sleeuwijk met 2-0

Datum

1 december 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Wat een geweldige wedstrijd hebben de Ottolandse meiden afgelopen zaterdag op de mat gelegd. De wedstrijdbespreking was anders dan anders. Trainer Rob Fluijt had voor alle spelers (incl de geblesseerden) een persoonlijk opbeurend gedicht geschreven. Daarnaast werd ook de hele wedstrijdbespreking nog eens in dichtvorm gedaan.

De afgelopen trainingen hadden in het teken gestaan van deze wedstrijd. Sleeuwijk had al 49x gescoord in 7 wedstrijden en slechts 2 doelpunten tegen. Vorig jaar won VVAC nog 2x van Sleeuwijk, maar het zou nu een heel ander verhaal worden. Sleeuwijk had zich afgelopen zomer namelijk versterkt met 2 toppers; Patricia Looijen en Kayla van den Boomgaard.

Vanaf minuut 1 was het voor Sleeuwijk echter al duidelijk dat VVAC weinig ruimte weggaf. De hele wedstrijd gaf een zelfde wedstrijdbeeld. Een aandringend Sleeuwijk tegen een tegenhoudend en counterend VVAC.

Gevaar
Sleeuwijk kreeg wel wat kansen, maar zeker niet al te veel, en het gevaar van een counter lag toch ook op de loer. Na een half uur was VVAC al een keer dichtbij, maar in de 43e minuut was het echt raak. Het was Danielle de Ruijter die vanaf links knap binnenschoot.

Wanhopig
Na rust weer een zelfde spelbeeld, maar nu met een steeds wanhopiger wordende koploper. En toen in de 88e minuut Danielle de Ruijter weer door de Sleeuwijkse verdediging sneed was de wedstrijd beslist 2-0. Een geweldige beloning voor de Ottolandse vechtmachine.