Accommodatie

Onbekend

De vrouwenhoofdmacht van VVAC heeft na de winterstop al drie gewonnen oefenwedstrijden in de benen zitten. Maar dit geeft natuurlijk geen garantie op een goede competitiehervatting.

VVAC kwam uiteindelijk ook nog goed weg deze middag.

De eerste helft was er in eerste instantie een gelijkwaardige strijd te zien, waarbij Emplina een keer op de lat schoot. De score werd geopend door VVAC wat door Danielle de Ruiter op voorsprong kwam 1-0.

Even later was het andere kant echter ook raak. De gevaarlijke en snelle nummer 10, van de voetbalacademie uit Empel kon raak schieten. Het laatste kwartier voor rust liet VVAC een aantal mooie aanvallen zien, waaruit Danielle de Ruijter en Eline Dekker konden scoren. En zo konden de Ottolandse meiden met een mooie 3-1 ruststand gaan rusten.

Na rust werd het echter gelijk 3-2, na een goede aanval over de rechterkant. In de zelfde minuut miste VVAC een opgelegde kans op de 4-2. VVAC kreeg het daarna steeds moeilijker, maar echte schade werd goed voorkomen door trainer Rob Fluijt die door een tactische omzetting de wedstrijd weer in handen van VVAC zag komen.

In de laatste minuut haalde Leanne Bos nog een bal van de doellijn en zo konden drie heel belangrijke punten terecht meegenomen worden naar Ottoland.

VVAC staat nu 8 punten los op de nummer 4 en slechts 3 punten achter op koploper Sleeuwijk.