Datum

29 september 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de derby Peursum VR1 - VVAC VR1 op het programma. Vanaf de eerste minuut ontstond er een open wedstrijd met veel ruimte op het veld. VVAC maakt hier het beste gebruik van. Het was ook de uitploeg die veruit de meeste kansen kreeg. Na een kleine 10 minuten was het voor het eerst raak. Ilona Karsdorp schoot van zo’n  25 meter raak.

VVAC bleef aandringen en de 2-0 volgde 5 minuten later al. Het was Danielle de Ruijter die de bal in de linker beneden hoek schoot na een combinatie door het centrum van de Giessenburgse verdediging. Na een kleine 20 minuten stond er zelfs al een stand van  0-3 op het scorebord. Nienke van Elk draaide een corner rechtstreeks bij de 2e paal binnen.

Het 2e gedeelte van de 1e helft miste VVAC kansen en ging het steeds slordiger spelen. Peursum profiteerde hier na 43 minuten optimaal van. Het was Heleen van der Meijden die de 1-3 achter de VVAC goalie schoot.

In de 2e helft schroefde Marlies Terlouw de score verder op naar 1-4. Peursum dacht nog even in de wedstrijd te kunnen komen na een benutte strafschop van Heleen van der Meijden. Maar ook het slotakkoord was weer voor VVAC. Danielle de Ruijter maakte de 2-5.