Datum

16 februari 2019 15:30

Accommodatie

Onbekend

Met het lekkere weer van afgelopen zaterdag is zelfs bankzitten heerlijk. Het was dan ook even zoeken naar de gewenste opstelling. Dirk had een nachtje in tenue geslapen en koppelde ons terug dat hij bereid was om scheidsrechter zijn. Of hij het scheidsrechterspakje sindsdien aan hield weten we niet, maar zo verscheen hij al op de voetbal.

Andre op linksback, Peter op rechtsback en  Anne-Jan & Mark in het centrum hadden het direct flink zwaar met de aanvallen van Woudrichem. Voorin combineerde Machiel & Aldwin een aantal keren wel aardig over rechts maar een gevaarlijke eindpass ontbrak nog even. Jeroen hield zich gericht op de dreiging naar voren wat ervoor zorgde dat Arjan Halling behoorlijk wat meters moest maken op links-half.

Penalty
Het was na een half uurtje dan ook vooral alle hulde aan de scheidsrechter Dirk. Een hobbelige terugspeelbal werd door de keeper van Woudrichem moeizaam verwerkt en Machiel stak er nog een scheve teen tussen. De keeper greep Kriel vervolgens vol bij zijn… Afijn Dirk liep op een meter of 60 afstand maar zag het wel heel scherp, penalty. Mark, normaal toch penalty-nemer, liet deze kans aan zich voorbij gaan vanwege al diverse kleine pijntjes zo vroeg in de wedstrijd. Erik-Jan twijfelde geen moment, nam de penal en schoot zijn 10e competitiegoal erin.

Net voor rust verzon Machiel het om iets buiten de 16 eens een torpedo op het doel af te vuren. Dit leverde een vrij hilarisch gezicht op gezien de keeper gewoon niets deed. Hij stak geen arm uit, keek de bal niet na, maar stond voornamelijk gewoon stil en de bal zeilde vlak langs hem heen het doel in.

Twee keepers
In de rust ging het vooral over de lichamelijke klachten van Mark. Misschien toch weer eens komen trainen? Een gewenst 3-0 om te kunnen wisselen, zo opperde hij. De 2e helft bleek echter vooral over verdedigen te gaan. Het over de wedstrijd genomen veel beter spelende Woudrichem bleef vol op de aanval spelen. Hoe lekker is het dan om twee keepers in je elftal te hebben. Arjan had een aantal prachtige reddingen en hoewel hij daarnaast soms al aangeschoten wild de bal verwerkte hield hij iedere doelpoging van Woudrichem tegen.

Coaching
De Nobel-prijs voor coaching ging vandaag naar Peter de Groot die toch bijna 90 minuten lang ons bij ieder duel scherp hield om niet te verzaken. Met Sander de 2e helft voorin hoef je je daar overigens nooit druk om te maken, hij weet ongeacht het variabele aantal speelminuten altijd flink wat meters weet te maken.

Ondertussen werd het wegwerken van Mark achterin steeds kolderieker, van ballen over de zijlijn naar scheve afzwaaiers die nergens heen gingen. Tot overmaat van leedvermaak viel er geen 3-0 maar kreeg Machiel 10 minuten voor tijd kramp in zijn kuit. Hij was door zeer uiterste nood als stormram nog mee met het 2e elftal geweest en doet er verstandig aan om niet meer dan 90 reguliere minuten te willen maken. De kramp trok niet bepaald vlot weg dus Jeroen kwam als al gewisselde wissel weer terug op het veld. Mark kon nu helemaal fluiten naar zijn gehoopte ‘blaasie pakken’.  Voorin probeerde de ingevallen Frank ondertussen als obstructie-component te fungeren door als aanspeelpunt de bal vast te houden.

Kampioensvirus
Het was overigens ook Frank Meerkerk die de 3-0 nog op zijn sloffen had en Mark al even eerder had kunnen verlossen uit zijn lijden na een diepe bal en een prima loopactie. ‘Hij kwam alleen niet uit met zijn passen’. Henk-Jan had een goede tip; met je linkervoet proberen. Dat Henk-Jan het al wat lastig had met zijn eigen linkervoet kreeg ie vooral van zijn eigen broer te horen. Als het kampioensfanatisme als virus ook op Erik-Jan is overgeslagen dan wordt het nog wat. We hebben het kampioenschap immers inmiddels in eigen hand. Als we de komende 8 wedstrijden alles winnen (inclusief uit tegen Noordeloos) dan zijn we, afhankelijk van een beter doelsaldo, kampioen.