Datum

3 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na 5 overwinningen in even zoveel competitiewedstrijden was de sfeer bij het 5e uitstekend. Waar het in het verleden wel eens mensen sprokkelen was, is er van personele problemen dit seizoen (nog) geen sprake.

Bij de wedstrijd van vandaag tegen Stedoco besloot zelfs Elard de Raad het groen-wit weer eens aan te trekken. Dat hij de eerste 5 minuten na zijn invalbeurt als een aangeslagen wielrenner die voor het eerst zonder zijwieltjes fietst over het veld dwarrelde zullen we hem niet kwalijk nemen na 1,5 jaar niet gevoetbald te hebben.

De reeks overwinningen is ook bij VVAC opgevallen en dus werd de wedstrijd vandaag afgewerkt op het hoofdveld. Het massaal toegestroomde publiek in de vorm van Mari Dame kreeg een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Het vijfde had wat afwezigen en op papier ‘laagvlieger’ Stedoco had vandaag een heel degelijk elftal op de been gebracht.

Schaduw
Het was Stedoco dat vrij vroeg op voorsprong kwam. Daarna ontstond een redelijk gelijkopgaande strijd, waarbij de beste kansen toch wel voor de bezoekers uit Hoornaar waren. 0-1 was ook gelijk de ruststand.

Spits Machiel werd de eerste helft als een schaduw gevolgd door zijn directe tegenstander. Er was dan ook enige opluchting op Machiel zijn gezicht af te lezen toen bleek dat deze tegenstander na de rust in de kleedkamer was achter gebleven. Begin 2e helft had VVAC een sterke fase. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de gelijkmaker. Aldwin Dame ging goed door op rechts en gaf voor op Mathijs van Veen, die de bal beheerst binnen werkte.

Penalty
Vijf minuten voor tijd belande een doorgebroken middenvelder van Stedoco in een sandwich bij Mark en Halling. De goedleidende R-J Stuij kon niet anders dan naar de stip wijzen. Keeper Hans staat te boek als een echte penalty-killer, maar waarschijnlijk heeft hij die naam vooral een kilo of 10 geleden opgebouwd. Het antwoord op de goed ingeschoten penalty moest Hans vandaag dan ook schuldig blijven. Deze 1-2 bleek ook de eindstand te zijn. Deze keer geen overwinning voor VVAC 5, maar een nederlaag waar weinig op af te dingen was. Het vijfde staat weer met beide benen op de grond en gelukkig heeft de gezelligheid na de wedstrijd weinig te leiden onder het resultaat.

Bij afwezigheid van Erik-Jan was het Henk-Jan die er voor zorgde dat er wel 90 minuten een Aantjes binnen de lijnen stond. Met twee krakkemikkige knieën was het voor Henk-Jan een hele prestatie om weer eens de volle 90 minuten binnen de lijnen te staan.