16 maart 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

9 maart VVAC 5 – Sleeuwijk 6
Het is niet heel gunstig om 19 spelers en dus 8 wissels te hebben. Robert-Jan was waarschijnlijk bang voor verkeerd wisselen, dus die besloot een dagje te vissen. Boon en Jeroen hadden zich vervolgens gretig op de invulling van speler-leider gestort. Na lang dubben had Jeroen zichzelf alvast de aanvoerdersband gegeven, dat was vast een zorg minder. Als aanvoerder ook wel handig om te starten natuurlijk.. Hans liet de keepersbeurt aan Arjan waardoor hij zich schaarde op de verzameling op de bank. Hoewel we pas om 17:00 moesten spelen en van ‘verslapen’ niet echt sprake kan zijn kwam Machiel 15 á 20 minuten voor de wedstrijd de kleedkamer binnen. Dat was mooi, want dat maakte het selecteren van de eerste wissel op de bank makkelijk. De nieuwe interim-directie van ‘t 5e had ook een ‘frituur-bestel-lijst’ klaar liggen die inmiddels al zo vol was geschreven dat het te hopen was dat we eerst nog wat calorieen zouden verbranden. Geen trainer in de buurt om hier een stokje voor te steken.

Met Jeroen, Dirk en Mathijs begonnen we voorin. Hoewel Mathijs en Jeroen niet helemaal hun dag hadden had de basisplaats voor Dirk hem vleugels gegeven. Het was al smullen toen Dirk eerst al iemand een panna gaf langs de zijlijn, daarna 6 puike voorzetten gaf waar niemand wat mee deed, maar vervolgens ook zelf met zijn linkervoet de bal strak links langs de keeper schoot en scoorde.

Net daarvoor had Erik-Jan de moeizame wedstrijd al even opgeschud door eerst snoeihard op doel te pegelen van verre afstand. Die werd met de vuisten nog gered maar niet veel later scoorde hij wel door de bal uit de lucht vanaf randje 16 te schieten.

Het stond dus 2-0 bij rust. Het was inmiddels buiten al wat donkerder geworden en in de kleedkamer was het licht uitgevallen. Na wat slechte grappen over het omkleden in het donker opperden we dan ook 6 directe wissels bij rust. Om toch een compliment uit te delen gaf Jeroen overigens gewoon zijn plekkie af.

Van al die wissels werden we overigens niet beter. De wedstrijd bleef vooral bestaan uit rommelig spel. Frank Meerkerk deed als ingevallen linksbuiten nog een schietpoging op randje zestien. Hans had zichzelf nog tot potentiele aanvaller kunnen omdopen want met een mooi loopbeweging dook hij achter twee verdedigers op, nam het steekpassje mooi mee, maar schoot net te zacht om de keeper te passeren. Machiel scoorde nog de 3-0 door op randje 16 de bal in de linkerhoek te strepen.

Het was vooral de wedstrijd van Arjan, die als keeper nu al meerdere wedstrijden de 0 heeft gehouden. De 3e helft schijnt tot in de late uurtjes nog voort te hebben geduurd met een vol bingokaartje aan bier in de Boerenklaas. Slechte wedstrijden winnen, daar is niks mis mee wanneer je kampioen wilt worden.

16 maart Peursum 5 -VVAC 5
Als deze zaterdag een titel had gehad, stond Anne-Jan erin. Met 3 beslissende acties was hij vandaag de meest bijzonder speler van de wedstrijd. Na een veel te lange warming-up (niemand durfde meer laat te komen) stonden we na de eerste minuut al achter. Peursum speelde de bal diep en Anne-jan speelde de bal veel te zacht terug naar Hans, die de bal overigens wel vroeg maar niet kon voorkomen dat een Peursum speler de bal door zijn benen schoot. Robertjan zat zich in de duck-out vanaf dat moment te verbijten op de randjes van zijn windjack; het werd toch niet zo’n middag hé.

De eerste twintig minuten waren overduidelijk voor Peursum en hier en daar ontstond een scrimmage. Dirk coachte Hans vanaf een meter of 80 dat een bal die door een windvlaag wat raar over Mark den Boer heen viel voor Hans had moeten zijn. Hans riep nog terug dat dat onzin was, maar dat was door de wind voorin niet te verstaan. Dirk had toch al genoeg aan zichzelf. Andre komt altijd lekker in de rug van de verdediger draven waardoor hij altijd wat mee neemt (de bal of de speler). Gelukkig leidde dit niet tot een penalty in deze beroerde startfase.

Na een minuut of twintig belandde een diepe bal op Jeroen Baan, die legde de bal terug en Erik-Jan schoot hem strak binnenkant paal. 1-1.

Niet veel later werd een versierde vrije trap door Machiel genomen en die vrije trap kwam loepzuiver op het voorhoofd van Anne-Jan, die met een Ronaldo-achtige kopbeweging revanche nam op zichzelf.

Net voor rust vloog een buitenkantje rechts nog even de kruising in door een achteloos schot van EJ. 3-1 bij rust.

2e helft waren er wat wisselingen, het was de hand van teruggekeerde RJ. Aldwin kwam wat meer in het spel voor door rechtsbuiten te gaan spelen. Arjan Halling kwam de rechterkant van nieuw bloed voorzien. Een hard schot van Machiel belandde nog even onderkant lat maar ging er helaas niet in. Een lekkere aanval later ging Aldwin diep, gaf de bal strak laag voor gaf en de perfect meegelopen Jeroen struikelde de bal er in.

Daarna was het wederom Anne-jan die weer een hoofdrol op-eiste door niet één maar meerdere secondes te laat een enkeltje van een lelijk-kalende Peursum aanvaller mee te pakken. Terecht geel dus en met deze toch wel latente scheids betekende dit vijftien minuten met 10 man verder. Dat leverde nog meer druk op vanuit Peursum. Met 9 man werd vervolgens hard gewerkt om Peursum tegen te houden aangezien Jeroen op diep-rechtsbuiten nog aan het nagenieten was van zijn assist en goal. De preek met gebaren van Marien aan het adres van Jeroen maar daarna ook aan het adres van de scheids leverde geen reactie op bij de scheids die bij vlagen compleet afwezig leek te zijn. Ondertussen was de knie van Peter de Groot een soort lava-vulkaan waarbij korst en bloed niet meer uit elkaar te houden was. Maar zijn tegenstander kwam er niet langs. Een schot van Peursum spatte nog wel even uitéén op de paal.

De counter van VVAC leverde echter de 5-1 op. Een diepe bal van Machiel op Aldwin werd weer netjes teruggelegd maar Machiel nam de bal veel te onbesuisd mee (lees: sprong 2 meter van zijn voet af). Machiel probeerde nog te schieten maar de verdediger van Peursum maaide over de bal heen en schopte in de plaats van wegwerken Machiel neer. De penalty werd opgeeist door EJ en die maakte zijn hattrick daarmee compleet.  Carolus en de in de rust gearriveerde Henk-Jan kwamen ook nog even zweten in de laatste minuten.

Frank Meerkerk was er vandaag overigens niet bij. Naar verluidt was hij alvast kratjes biologisch bier met zijn Tesla aan het rondbrengen bij toekomstige tegenstanders van Noordeloos. Dat Noordeloos geen kratje naar Peursum hoeft komen te brengen smaakte in de 3e helft natuurlijk extra lekker. Andre moest er na de wedstrijd snel vandoor net als EJ die vertelde dat hij op kraamvisite moest, dit had overigens niks met elkaar te maken.