Datum

6 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het kan betreft de competitiestand alleen maar slechter worden voor VVAC 5 en dat is een gevaarlijke manier om te beginnen. 3 wedstrijden 9 punten, want ook vandaag werd gewonnen. Belofte maakt schuld, dus hier is weer een verslag. Overigens heeft Mark den Boer inmiddels beloofd te schrijven bij een toekomstig gelijkspel of verliespartij.

Penalty
De wedstrijd werd goed begonnen door het thuisspelende Hardinxveld 8 dat met een aardig team op de proppen was gekomen. Door veelvuldig balverlies voorin en op het middenveld moest de achterhoede behoorlijk aan de bak. In de 17e minuut werd door Rompie dan ook aan de noodrem getrokken wat resulteerde in een penalty. De zieke Hans van den Berg was zijn eigen afgelaste verjaardag van de avond ervoor nog thuis aan het vieren met een emmer naast zijn bed waardoor vedette Arjan op doel stond. Hoewel de goed keepende Arjan de gehele wedstrijd de degelijkheid zelve was bleek deze penalty gewoon onhoudbaar. 1-0 achter.

Opstelling
In de 26e minuut werd een lekker ééntweetje tussen Aldwin en Machiel voorgegeven op Alex die de bal uit de lucht met een heerlijk boogbal de kruising in schoot. Een reeks corners werden door Erik-jan en Machiel over gekopt en ook een soloactie van E-J eindigde met een poging die niet tussen de palen was.

In de rust werd de opstelling even grondig geanalyseerd door leider Robert-Jan. Een 4-4-2 i.p.v. 4-4-3 moet solaas bieden.

Zuurstof
Met Erik-Jan op 10 en de topfitte Marien als verdedigende middenvelder strandde het spel van Hardinxveld inderdaad ergens op het middenveld. Voormalig zaalvoetballer en nieuw teamlid Mathijs liep lekker in de weg voor Hardinxveld en ook Aldwin kwam zich meer met het middenveld bemoeien. Achterin kwam Remon de verdediging van nieuwe zuurstof voorzien.

Een heerlijke steekbal van EJ op Jeroen in de 47e minuut werd 1 op 1 met de keeper netjes afgemaakt en een bal van Machiel in de 55e minuut werd wederom door Jeroen afgemaakt. Jeroen was helemaal op dreef en had daarna nog meerdere keren een hattrick kunnen maken. Overigens had ook Aldwin vandaag weer een paar assists op zijn naam kunnen zetten als Machiel niet zo beroerd afrondde.

Elegant
Behalve een gele kaart, waardoor we even met tien man stonden, had het laatste kwartier niet al te veel spectaculaire gebeurtenissen. Peter de Groot trok nog de meeste aandacht die als wissel in de voorhoede bijna net zo elegant voetbalde als dat zijn blonde manen heen en weer wapperden. Volgende week komt hij méér minuten maken, zo heeft hij beloofd, gezellig! Hij had overigens nog kunnen scoren, maar werd net even afgeleid door roepende medespelers.

Tot slot, volgens de KNVB is het de week van de scheidsrechter! Scheidsrechter bedankt! Vooral voor het niet geven van een tweede kaart aan Mark in de laatste vijf minuten.

In de kleedkamer werd de nieuwe sixpack van Marien nog bewonderd. Gezond eten en op zijn tijd verhuizen naar een klushuis, was dit keer zijn ‘boodschap’. Mathijs mag vaker komen en ook werd nog nagepraat over het weer ouwerwetse ingrijpen van Anne-Jan. De hele wedstrijd kreeg hij het voor elkaar om een slungelbeen voor de aanvaller te gooien waardoor iedere aanname werd voorkomen. De weer eens hardwerkende Andre zat met een rood hoofd nog even na te gloeien en constateerde dat als het zo door ging hij wel heel erg fit zou worden. Als het zo doorgaat dan…

Nee, het wachten is op de aanwezigheid van Henk-Jan. We horen het hem al zeggen op het Oktober-Fest op de put; JAWOLL; HERBSTMEISTER. Daarvoor moet eerst... volgende week thuis gewonnen worden, dus laten we onze grote mond maar houden.