Datum

13 oktober 2018 14:15

Accommodatie

Onbekend

Het was al zo verrassend dat er zoveel supporters langs onze lijn stonden, alleen wel met hun rug naar ons toe. Die bleken natuurlijk voor het 1e elftal te komen en daarna voor het Oktoberfest! Wel hadden we enkele trouwe voetbalvrouwen die onder het genot van veel geklets wél af en toe een blik wierpen op de wedstrijd, waarvoor dank!

Daarnaast leek onze dug out ook vol met toeschouwers maar dat bleken een hele lading aan wissels te zijn. Kwam het door de aantrekkingskracht van de competitiestand of het heerlijke oktoberweer? Ook Elard was aanwezig, die naar verluidt hard aan zijn conditie aan het werken is om binnenkort te debuteren. Peter bood sportief aan om de wedstrijd te fluiten, zodat Dirk zijn eerste minuten kon maken.

We begonnen de wedstrijd aanvallend en in de 10e minuut belandde een actie van EJ op de paal. In de 12e minuut schoot EJ wéér op de paal en was Aldwin gretig om de rebound te scoren. Een lekkere aanval belandde bij Marien voor de voeten maar de poging werd helaas gered door de keeper. Een rare worsteling tussen de verdediging en Machiel liet de scheids doorgaan. Altijd twijfelachtig of Machiel óf de tegenpartij nou de overtreding maakt, aldus Peter. Machiel kwam 1 op 1 maar de bal werd gered. In de rebound randje 16 kwam de bal voor de voeten van Alex. Alex scoorde vorige week een mooie goal, maar deze was nog mooier. Hard over de keeper, onderkant lat. 2-0.

In de 35e minuut zorgde EJ dat eventuele toeschouwers zich langs de lijn weer even op de wedstrijd concentreerde door in z’n 1tje zo’n beetje het hele veld over te steken en ook nog eens te scoren. 3-0. Marien zorgde dat we helemaal luxe met 4-0 de rust in gingen. Een vermeende handsbal vooraf was opvallend genoeg alleen door de tegenpartij gezien, nou ja oké vooruit en ook door een enkeling van ons.

Wissels
De hoeveelheid aan wissels zullen we u als lezer besparen. Belangrijker om te noemen is dat de wisselbereidheid in het team hoog is, en iedereen de benen onder z’n kont vandaan loopt. Zo schoot Jeroen direct op de lat en scoorde hij, iets later, heel beheerst de 5-0, aannemen draaien en schieten in de verre hoek.

Frank leek de 2e helft vooral zijn energie te leggen in het coachen van de verdedigers om hem heen, om alle gaten dicht te rennen die hij zelf liep. Maar plots kreeg hij het op de heupen, stormde mee naar voren en nam ook de bal weer lekker mee in de loop. De ingeving kwam echter tot zijn eind toen hij lichtjes werd pootje-gehaakt. De langdurende kreet Aaaaah ging gepaard met zo’n langzame en theatrale val dat de scheids terstond de overtreding vergat en niet floot.

Aan de zijkant stond Dirk al grappen te maken naar de nog niet-scorende Machiel dat hij wel weer opnieuw het veld in wilde. Henk-Jan gaf echter vrij snel daarna een lekkere diepe bal... 6-0.

Van Ginkel heeft t 5e inmiddels naar traditie weer uitgenodigd voor de kerstborrel op 15 december. Vermoedelijk heeft hij dan gescoord, want ook vandaag was het weer bijna raak. Verder vooruitkijken doen we nog niet. Over 2 weken misschien weer een verslag maar in ieder geval met kortere doelpunt-omschrijvingen, want te veel goed spelende spelers (ongeveer 10 van de 17) hebben vandaag het verslag niet gehaald.