29 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Boon was weer Vlagger, top! Niet onze Dirk maar Henk uit Woudrichem was vandaag de scheids. Bedankt Henk. Opstelling: Hans op doel, Wout, Halling, Mark, Andre achterin. Alex, Remon en Carolus op het middenveld, Aldwin, Jeroen en Machiel voorin.  Sander en Niels wissel.

Een ruime vijftien minuten voor de wedstrijd werden in Woudrichem de veters gestrikt. Na een inventarisatie van het bieraanbod in Woudrichem werd door Robert-Jan de opstelling vervolgd. Bij een gebrek aan Erik-Jan op mid-mid werd besloten om Halling, Mark en Remon om en om op het middenveld te laten spelen. Net wie er lucht en zin had.

De warming-up ging in het eerste kwartier van de wedstrijd eigenlijk gewoon door. Gelukkig was dit bij de tegenstander precies zo. Zoals Hans het mooi verwoorde achteraf; als je als team geen échte keeper op doel zet maar ook nog niet eens doet alsof, ja dan is het vragen om problemen… De keeper van Woudrichem, in joggingspak zonder handschoenen was blijkbaar meer voetballer. Of niet. Na 7 minuten deed VVAC 5 net alsof ze druk gingen zetten waarna de keeper van Woudrichem de bal zo in de voeten speelde van Machiel op randje zestien. Een seconde of tien later maakte Machiel hem koeltjes af met links.

Penalty
In de 17e minuut werd Alex compleet omvergelopen zodat hij niet kon koppen. Henk gaf een penalty. Hoe kun je dat nou doen, Henk, aldus de verdedigers van Woudrichem. Mark scoort zijn penalty wél, alhoewel de keeper er met zijn blote handen nog aan zat. Waar VVAC eerder ook al wegkwam met een bal op de paal was er in de 25e minuut ook een scrimmage voor ons doel waar Halling en Hans weer wisten te redden. Wout hield op links de linksbuiten goed af.

De opstelling in de laatste 20 minuten van de eerst helft werd gewijzigd naar 7 verdedigers en 3 ingezakt aanvallers maar de circa 15 doelpogingen van Woudrichem waren vrij belabberd.

Tweede helft
De 2e helft had Woudrichem een andere keeper op doel gezet, warempel met handschoenen. Er werd nog even gekeken of het Aljan Dekker was, maar nee. In de 50e minuut stond Jeroen eigenlijk buitenspel maar mocht hij terugleggen op Machiel. Een streep op doel belandde via de keeper en paal bij Aldwin voor de voetjes. 0-3.

In de 53e minuut was er nog een goede kans voor Alex. In de 61e minuut werd een lange crossbal van Machiel op Sander uiterst nauwkeurig aangenomen waarna de doelpoging er ook mocht zijn. Aan de kant van de verdediging redde Hans weer op een doelpoging of tien, Andre voorkwam er nog een paar. Remon en Mark werden steeds vakkundiger in het laten tobben van de tegenstander. De 0-4 in de 70e minuut was uit het boekje; in 4 balcontacten; via Hans Jeroen Machiel Aldwin werd de bal vanuit de loop heerlijk tegen de touwen gewerkt.

Trucje
De laatste tien minuten was net als vorige week vol verrassingen; Arjan Halling schoot een bal zo hard weg naar voren dat die zeker de achterlijn had gehaald, alleen raakte hij Remon 2 meter voor hem. De speels ingevallen Niels deed een heel opmerkelijk trucje en gaf daarna een enorm scherpe steekbal, aan Woudrichem. Beste keeper van de wedstrijd Hans v.d. Berg kon de rommelgoal helaas niet meer voorkomen. 1-4.

Op weg naar de uitgang kwamen we de Baaf nog tegen (hey Octopus- hey Baaf) die beloofde VVAC 1 snel weer eens te bezoeken. VVAC 5 aanschouwen raden we niemand aan, maar met 6 punten na 2 wedstrijden zijn we leuk begonnen. Dit kan overigens zomaar het laatste verslag zijn aangezien beloofd is te schrijven tot we een keer verliezen.