Datum

9 maart 2019 8:30

Accommodatie

Onbekend

Na een wisselvallige eerste seizoenshelft stond vandaag de eerste competitiewedstrijd na de winter op het programma, uit tegen Almkerk JO11-2. Tijdens de winterstop vonden de nodige veranderingen plaats binnen het team. Mick werd voor grof geld verkocht aan JO11-1 en Julien besloot helaas te stoppen met voetbal. De voor Mick gevangen transfersom werd direct besteed aan Tristan en Harm die overkwamen van respectievelijk JO11-1 en JO11-5.

Bij afwezigheid van Jelte waren Laurens en Elard vandaag de leiders. Tijdens de wedstrijdbespreking werd de toon meteen gezet. De doelstelling voor de tweede seizoenshelft is niets minder dan het kampioenschap. Na de nodige tactische tips en mentaal oppeppende woorden werd de opstelling bekend gemaakt. Het doel werd verdedigd door Stan. Voor hem vond hij in de verdediging Timo, Harm en Jort. Een linie daarvoor werd het middenveld gevormd door Arne, Roan en Layun. Tristan stond in de spits. In verband met een blessure was Michiel vandaag niet aanwezig.

Bus
VVAC begon direct fel aan de wedstrijd. De woorden van de leiders waren goed binnen gekomen en werden in daden omgezet op het veld. Er wordt druk gezet, goed samengespeeld en duels werden aangegaan en gewonnen. Almkerk hanteerde de wereldberoemde Mourinho-tactiek ‘Park the bus’. Met 8 spelers voor het vijandelijke doel was het vanaf het beginsignaal eenrichtingsverkeer. Het resulteerde in kans op kans, maar de bal wilde er niet in.

Pas na de eerste time-out werd de ban gebroken. Een schot van Arne werd door de keeper verkeerd ingeschat: 0-1! Het wedstrijdbeeld zou de rest van de eerste helft hetzelfde blijven. Op slag van rust maakte Tristan er 0-2 van.

Hattrick
Bij aanvang van het fluitsignaal voor de tweede helft kwamen dezelfde acht spelers in dezelfde formatie het veld op. Waar we in het verleden in de tweede helft nog weleens verslapten, werd nu op dezelfde manier als in de eerste helft door gevoetbald. Het duurde dan ook niet lang of Roan schoot de 0-3 tegen de touwen.

Gedurende de tweede helft werd de score gestaag uitgebouwd. Nadat eerst spits Tristan een echte hattrick maken door er drie in te schieten en zijn totaal van deze ochtend op vier doelpunten bracht, maakte vervolgens Roan zijn tweede en was het uiteindelijke slotakkoord voor Timo. Bij 0-8 floot de uitstekende fluitende Almkerkse scheidsrechter voor het eindsignaal.

Met een goed gevoel keerden we, na het nemen van penalty’s en het schudden van handen met de tegenstander, weer huiswaarts richting De Put. Spelers, leiders en de supporters in de vorm van ouders waren tevreden en hadden een goede wedstijd gezien. Een wedstrijd waarin niets weggegeven werd en er als team een uitstekende prestatie geleverd werd.

In verband met de vakantie is de volgende wedstrijd pas op zaterdag 9 maart, thuis tegen Drechtstreek. Tot dan!