Keeper Hans van den Berg redt punt voor VVAC 5

Datum

25 januari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 25 januari mochten de mannen van het 5e weer eens de wei in om een wedstrijd te spelen tegen G.J.S. De Gorcumse Jonge Spartanen deden hun naam eer aan en waren gemiddeld flink wat jaren jonger dan de uitgebalanceerde selectie van VVAC 5.

Voor aanvang van de wedstrijd werden er nieuwe tassen uitgereikt. Marien den Besten en Laurens den Boer van DB Engines & Parts waren bereid om deze tassen te sponsoren. Helaas betekent dit wel dat we afscheid moeten nemen van Erik-Jan zijn pom-pie-dom tas en Hans zijn Jumbo tas. Kunnen er eindelijk weer boodschappen gedaan worden in huize Van den Berg.

De start voor VVAC was flitsend. Kersverse vader Mark slingerde een bal vanaf de zijkant op het hoofd van Machiel en onze spits (die eigenlijk helemaal niet kan koppen) werkte de bal keurig met zijn hoofd achter de keeper van GJS. Niet veel later was het captain Jeroen die diep gestuurd werd. Uiteraard wist hij wel raad met dit buitenkansje en dus stond er 2-0 op het scorebord.

Het overige deel van de 1e helft moeten we maar snel vergeten. VVAC was wat slordig en de tegendoelpunten werden eenvoudig weg gegeven. Uiteindelijk was de ruststand dan ook 2-4 in het voordeel van GJS. In de rust was er bij iedereen het idee dat er wel wat te halen was tegen deze tegenstander. Een luxeprobleem voor het 5e vandaag was de aanwezigheid van 2 keepers. In de rust kwam Hans onder de lat te staan en nam good old Arjan plaats op de bank. Op dat moment maakte Hans al een getergde indruk, maar daarover later meer.

VVAC begon scherp na de rust en met name Machiel had er zin in. Binnen de kortste keren was de 4-2 achterstand teniet gedaan. Twee keer was Machiel de doelpuntenmaker en met name één van de twee doelpunten was werkelijk een beauty. Het vervolg van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Een aantal minuten voor tijd wist GJS toch te scoren. Net voor het doelpunt werd er een overtreding gemaakt op Frank Meerkerk, maar de scheidsrechter had dit helaas niet waar genomen en dus werd de goal goedgekeurd.

Diep in de blessuretijd wist Jeroen er nog een corner uit te slepen. Onder aanmoedigingen van de bank ging de, na zijn wisselbeurt, getergde keeper Hans ook mee naar voren. Vervolgens vond er een droomscenario plaats. De corner vond het iets kalende voorhoofd van Hans en op magnifieke wijze kopte hij de bal achter de keeper van GJS, 5-5! Wat volgde was dolle vreugde. Er was nog zo weinig speeltijd over dat de scheidsrechter besloot om niet meer af te trappen en dus kon er een puntje worden bijgeschreven.