8 februari 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

De overwinning op Emplina mag door heel VVAC gevierd worden!

Het succes van een ploeg wordt vaak niet bepaald door een team alleen. Dat besef is er wellicht bij spelers niet altijd, maar het is een feit dat als je op zaterdag aan het voetballen bent er al heel veel vrijwilligers voor je hebben klaargestaan. Denk daarbij maar eens aan de onderhoudsploeg, schoonmakers van kleedkamers, bestuurders, coördinatoren,  kantinepersoneel, leiders, scheidsrechters, grensrechters, diverse commissies, en de mensen die bestuursdienst draaien. Het lijkt zo normaal maar het is zo bijzonder. Zonder al deze mensen is er sowieso geen succes mogelijk.

Voor succes heb je soms ook andere teams van je eigen club nodig. En wat is het dan mooi dat als er door blessures, of andere redenen spelers niet zijn, je een beroep kan doen op andere teams en leiders. Het is nog mooier als ook deze teams hun wedstrijd dan nog winnen. En dit was zaterdag het geval.

Dan de wedstrijd.

Emplina en VVAC maakten er vanaf het begin een boeiend schouwspel van. Emplina beschikt over een jonge getalenteerde opleidingsploeg die voetballers trekken uit de hele regio rond Den Bosch. De ploeg uit Empel vloog uit de startblokken. Waar VVAC vorige week na 4 minuten op voorsprong kwam, was er nu na 4 minuten een 1-0 achterstand. Uit de eerste de beste corner kon er een Emplina speler ongehinderd inkoppen.

VVAC VR1 moest deze wedstrijd winnen in de strijd om de titel. Gelukkig viel dat kwartje ook. Na 15 minuten stond de 1-1 op het bord. Het was Danielle de Ruijter die op links goed door ging. Haar voorzet vond bij de eerste paal het hoofd van Eline Dekker; 1-1. Deze stand was ook de ruststand.

De 2e helft was nog maar net begonnen en VVAC kwam op voorsprong. Het was weer Eline Dekker die van dichtbij kon afronden, en zo had VVAC de gewenste voorsprong. Emplina probeerde van alles, maar echt gevaarlijk werd het maar zelden. De bal belandde nog een keer op de lat uit een vrije trap van zo’n 35 meter.

In de 70e minuut leek het duel beslist, het was Danielle de Ruijter die goed doorging en het duel op de 16 meter met de keeper won. Daarna was het een koud kunstje om de belangrijke 3-1 te scoren. Dit was tevens de eindstand. Iedereen had deze uitslag gehoopt, maar er was maar 1 iemand die deze uitslag goed had voorspeld en dat was onze pupil van de week Liz Verheijen.

En zo werd het een heerlijke middag, want van de top-6 wist alleen onze vereniging de 3 punten binnen te slepen.

Dank aan iedereen die aan deze 3 punten hebben bijgedragen in kleine of grotere mate!