Datum

30 november 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Het is VVAC VR1 gelukt om de belangrijke topper tegen Delta Sports 95 winnend af te sluiten tot vreugde van de enthousiaste VVAC-supporters en de ploeg zelf uiteraard. Het is trouwens hartstikke leuk om te zien dat VR1 steeds meer vaste supporters trekt. De ploeg voelt dat en het is mooi als we dan een leuke wedstrijd op de mat leggen.

Twee keer toeslaan
Zaterdag speelde VVAC tegen het sterke Delta Sports 95 wat goed en verzorgd combinatievoetbal speelt. VVAC begon goed aan de wedstrijd, toch was de eerste kans nog voor Delta Sports. In de eerste kwartier kon VVAC overigens 2x toe slaan. Het was Nienke van Elke die een paar keer de aanvallers heerlijk kon wegsturen.

Na 6 minuten werd Danielle de Ruijter heerlijk weggestuurd, en was haar tegenstander de baas. De voorzet was op maat en kon door spits Eline Dekker koelbloedig tegen de touwen worden gewerkt. De 2-0 was van Danielle de Ruijter die weer vanaf het middenveld werd weggestoken en alleen op de sterke doelvrouw van Delta Sports kon afgaan. Voor rust werd het zelfs 3-0 door Marlies Terlouw en zo leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn met een 3-0 ruststand.

Geloof terug
De tweede helft bleek toch minder makkelijk te worden dan wellicht door sommige mensen gedacht. Iedereen weet dat als het eenmaal 3-1 wordt het weer alle kanten op kan gaan. En dit gebeurde ook. In de 54e minuut kwam de ploeg uit Houten op 3-1 en dus kwam bij hen het geloof weer helemaal terug.

VVAC werd achteruit gedrukt en kon helaas een fase niet gevaarlijk worden. In de 65e minuut viel zelfs de 3-2 en velen dachten toen: wellicht dat gaat nog lastig worden. Het mooie aan dit elftal is dat het de laatste jaren steeds weerbaarder is geworden. Er komt dan toch iets los in de ploeg van: dit mag niet misgaan.

In de 67e minuut was het Ilona Karsdorp die Danielle de Ruijter in de diepte aan kon spelen. En zo werd de hoop snel weer onder de Houtense voeten weggevaagd. Diep in de blessuretijd kon Delta Sports 95 nog een keer scoren, maar een minuut spelen was voor hen te kort om de gelijkmaker te produceren.