Datum

14 december 2019 15:30

Accommodatie

Onbekend

VVAC speelde afgelopen zaterdag in de 1/8 finales van de districtsbeker Zuid1 tegen GJS uit Gorinchem.

VVAC speelde de eerste helft met een straffe wind tegen. Het spel was de eerste 10 minuten niet goed van VVAC-zijde. Naarmate de eerste helft vorderde kon VVAC steeds vaker via snelle uitbraken gevaarlijk worden. De kansen werden echter nog gemist. Maar VVAC was de eerste helft al veel gevaarlijker dan GJS.

Na rust een zelfde spelbeeld Alleen het scoren ging aan VVAC-zijde veel makkelijker. In de 47e minuut was het voor het eerst raak. Danielle de Ruijter kon de bal uiteindelijk het laatste zetje geven. GJS kon de tweede helft slechts 1x wat terug doen. Vanaf ruim 16 meter werd de bal goed ingeschoten en zo stond het na een uur spelen weer gelijk.

Voor VVAC de trigger om weer extra gas te geven, want zoveel beter zijn en dan nog een 1-1 stand op het bord daar konden de meiden niet mee leven. Het laatste half uur was compleet voor VVAC. Met 4 doelpunten in het laatste halve uur van Eline Dekker 2x, Danielle de Ruijter en Marlies Terlouw was de zege meer dan verdiend.

VVAC heeft de kwarfinales bereikt en speelt op 29 februari tegen Geldrop VR1. De overige ploegen die nog in het toernooi zitten zijn: GSBW (zon), Emplina (zat), Baardwijk (zon), IJzendijke (zat), SC Gastel (zon) en OVV’67 (zon)