Datum

29 februari 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

VVAC VR1 is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de laatste 4 van het grote district Zuid1. Dit ging ten koste van Geldrop VR1 (zo).

VVAC speelde zeker geen goede wedstrijd op het winderige sportpark. Na 12 minuten ging het al mis bij VVAC, dat tegen de wind in de eerste helft afwerkte. Een fout in de Ottolandse verdediging werd goed afgestraft 0-1. VVAC kwam niet echt in het spel en het betere voetbal werd gespeeld door de bezoekers. Toch werd het voor rust nog 1-1 dankzij Danielle de Ruijter.

Na de rust speelde VVAC het eerste kwartier wat beter en leek de wedstrijd de VVAC-kant op te vallen. Eerst was het Marlies Terlouw die de belangrijke 2-1 kon scoren. Daarna was het een prachtige solo van Danielle de Ruijter die ze doeltreffend kon afronden 3-1.

Geldrop moest alles of niets gaan spelen en bleef het proberen. Na balverlies op het Ottolandse middenveld stond Geldrop na twee passes voor keepster Renata Kroes en kon de belangrijke aansluitingstreffer scoren 3-2. Tien minuten voor tijd kreeg Geldrop een terechte strafschop na een overtreding van VVAC-zijde binnen de bekende 16. Na 90 minuten stond er een 3-3 stand op het bord en dus strafschoppen.

Aan VVAC-zijde scoorden: Nienke van Elk, Danielle de Ruijter, Eline Dekker, Mirjam Korevaar en Renata Kroes. Aan Geldrop-zijde werden ook alle strafschoppen benut. Geldrop miste daarna de zesde en bij VVAC mocht Naomi de Vries het vonnis voltrekken. Naomi is gestart in VR2 en speelt sinds november in VR1 na diverse blessures. Na een rustige wandeling van 35 meter schoot ze onberispelijk binnen en zorgde voor groot feest bij de Put-bewoners.

De halve finale speelt VVAC tegen de winnaar van SC Gastel – OVV’67. Donderdag aanstaande is de tegenstander bekend.