Bataafsekade 6
4204AX
GORINCHEM
tel. 0183-626618

De regiotopper in het vrouwenvoetbal dit weekend was Unitas VR1 - VVAC VR1. Beide teams waren tot zaterdag nog zonder puntverlies en hadden in 6 wedstrijden al meer dan 40x gescoord.

Er ontstond een geweldig en fair voetbalgevecht, dat helaas geen doelpunten opleverde. VVAC schoot uit de startblokken en de aanvallers van VVAC waren een plaag voor de Unitas-verdediging.

De eerste speldenprikken kwamen van VVAC maar de eerste echte grote kans was voor Unitas, waar Renata Kroes uitstekend redde  in 1 tegen 1 situatie.

De ruststand was 0-0.

Tien minuten voor rust had daar wellicht verandering in kunnen komen, als scheidsrechter Krielaart de bal op de stip had gelegd. Laura Kortleve werd namelijk vol van in de rug gelopen. Een 100% strafschop werd VVAC hierbij onthouden.

Na rust drong Unitas 10 minuten aan, daarna was het VVAC wat het heft weer in handen nam, en ook tot grote kansen kwam. Helaas werden deze allemaal gemist. Beide ploegen raakten uiteindelijk twee keer het aluminium, maar de stand bleef 0-0.