2975LA
OTTOLAND
tel. 0184-641669

VVAC 5 – Peursum 4, 9 oktober 15.00 uur.

Wat een fantastisch weer was het vandaag, 9 oktober was lekkerder dan een gemiddelde dag in juli dit jaar. Het is niet duidelijk of het weer en de opkomst aan elkaar gerelateerd zijn, want vandaag was ons 5e elftal voor het eerst op eigen benen met 14 spelers. De bekerwedstrijden bleken vooral opwarmers voor onze veteranen die nog even eervol vermeld mogen worden. Onder andere Andre, Wouter-Bas, Sjoerd, en de meer pratende dan rennende Ries. Hun aanwezigheid zorgde er echter zeker voor dat 2 van de 3 bekerwedstrijden werden gewonnen. Mannen, bedankt! Onder de minder fanatieke aan- en afwezigen werd opgelucht ademgehaald, gelukkig geen extra bekerwedstrijden.

Opstelling
Vandaag was het de eer aan Marien om de opstelling bekend te maken. De vorige wedstrijd had op een enkeling een behoorlijke wissel getrokken. Vandaar dat Hans vandaag Marien ‘het woord liet doen’ als expert in het zacht brengen van moeilijk nieuws. De opstelling werd echter goed ontvangen en Aldwin, Anne-Jan, John en Sander namen plaats op de bank. Met 5 maanden trainen, een ROPA-run achter de rug en een Marathon voor de boeg zou de wedstrijd voor Aldwin toch al geen conditionele uitdaging worden. Het is tegenwoordig altijd een verrassing hoe lang de hamstring en liezen van Marien standhouden dus hij deed de warming-up toch maar vast mee. Boon was er weer bij als onze zeer gewaarde vlagger!

Mark en Halling vormden vandaag wederom het centrale duo achterin. De aan zijn enkel geblesseerde Remon kwam hen wederom van de zijlijn aanmoedigen vandaag. Onze eigen Andre en Peter stonden vandaag links- en rechtsback. De tegenstander besloot al vroeg in de wedstrijd om onze verdediging niet al te fanatiek op te jagen. Met als gevolg dat Arjan Halling vaak de vrije man werd om het spel om te bouwen. Zogezegd met als resultaat een aantal verrassende momenten.

Wonder
Het was een wonder dat Hans weer terug op doel mocht na de voortreffelijke keepersinvulling door Henk-Jan in september. Hans mocht bovendien vandaag 2 wedstrijden spelen aangezien hij nét voor onze wedstrijd op doel stond bij het 4e. Dit gebeurde in ruil voor een scheidsrechter van het 4e bij onze wedstrijd. Zo helpen we elkaar, top! Van het 4e hoeven we voorlopig geen wedstrijdverslag te verwachten, maar dat terzijde.

Door de terugkeer van Hans kwam Henk-Jan weer in het veld terecht op linkshalf en vulde dit vandaag als vanouds in. Het klassieke beuk en zaag werk zorgde ervoor dat Peursum onnavolgbare wissels doorvoerde. Spitsen werden verdedigers, verdedigers werden middenvelders enzovoorts. Het duurde daarom niet lang voordat Henk-Jan het gehele elftal opgehitst had.

Vedette
De strijd zat er lekker in en na een balverovering werd Lars op zijn wenken bediend die met zijn linker weer loepzuiver afrondde. Niet veel later resulteerde wederom een goedlopende aanval dat Lars beheerst de bal binnenschoot. Gertjan en Marien maakten de nodige meters op het middenveld. Op de bank werd net genoemd dat Gertjan vooral goed voetbalt op de eigen helft toen Gertjan over de aanval heen kwam en met een prachtig boogballetje over de keeper scoorde. De altijd betrouwbare Peter werd einde van de helft ook nog even diep gestuurd door Robbin, al had andersom meer kans gemaakt. Als een echte vedette sprong Lars in de rust meteen onder de douche en bedankte hij het massaal uitgerukte publiek (3 familieleden van Gertjan).

Lompe overtreding
De 2e helft was niet echt om over naar huis/de Put te schrijven. Daarentegen bombardeerde John zich als man of the match door praktisch ieder duel te winnen en bovendien ook nog te scoren! Een steekpas van Machiel op Sander (geen buitenspel?) werd door Sander zeer behendig in de loop meegenomen. Ook het schot van Sander was allerminst onaardig en werd door de continue opstomende John binnen gewerkt.

De frustraties bij Peursum liepen steeds hoger op. Dit leidde tot een dusdanige lompe overtreding van een beer van vent van Peursum op John. AnneJan greep acuut in. Hey jij! Dit is niet normaal. Je gaat nu Sorry zeggen! Waarop de overrompelde speler van Peursum zo schrok dat hij met de staart tussen zijn benen een handje kwam geven met de woorden; Sorry. Hij werd vervolgens gewisseld door het verder sportieve Peursum.

Dit jaar geen wal-pot. Een lullige pass vanuit de verdediging zorgde voor een uiteindelijk onhoudbaar doelpunt. De 2e helft was sowieso behelpen- Remon was blij dat hij niet héél de wedstrijd was komen kijken. Onnauwkeurigheid in de passing zorgde voor een rommelige 2e helft met veel balverlies over en weer. Behalve een panna van Aldwin aan zijn directe tegenstander konden we voorin geen potten meer breken. 4-1, we zijn tevreden.  De eerste 3 wedstrijden zitten erop. 9 punten uit 3. Niet verkeerd! En laat die echte herfst nog maar even op zich wachten!