Quirinus de Palmelaan 109
4142CH
LEERDAM
tel. 0345-612632

Vandaag moesten we tegen Leerdam Sport(ief). Zeldzaam was namelijk de sportieve reactie van hen na onze ruime overwinning. Dit elftal is nu al de meest gezellige en sportieve tegenstander van het seizoen. Zo werd in de derde helft (door Henk-Jan en aanvoerder tegenpartij) een barkruk-drukken battle gehouden. De microfoon met speaker box werd door o.a. Hans gretig misbruikt voor meezingen, interviews met de tegenpartij en meer slechte grappen. Zelfs het wedstrijdverslag van Leerdam Sport 3 is bijna niet te overtreffen, we kijken uit naar de volgende confrontatie. Op kunstgras zonder kurk. Ook de zus (of vriendin?) van Milan, Peter en Frans Nieuwboer is dan welkom!

Penalty
De wedstrijd begon lekker – het concept van de laatste weken (druk zetten) zorgde in de 2e minuut direct voor een assist van de linksback van Leerdam. De bal kwam perfect voor de voeten van Lars die direct feilloos afrondde. Lars gaf niet veel later een diepe bal op Robbin die direct de bal prachtig over de keeper heen plaatste. Een diepe bal op links naar Machiel werd direct voorgegeven op Marien die de bal weer kruislings in het doel schoot. Een corner werd door Mark de kruising ingekopt. Ondertussen leverde een scrimmage nog een tegendoelpunt op en veroorzaakte Robbin een overigens wel erg makkelijk gegeven penalty. Een voorgetrokken bal van Lars aan Machiel was niet te missen, goal. Zo was de ruststand 5-2. Maar het had toen al 9-3 kunnen staan. Niet slecht voor die oudjes van VVAC. Maar de 2e helft beloofde nog wat te worden, want er zaten nog zeker 6 wisselspelers met jeugdpuistjes klaar op de bank bij Leerdam Sport.

Spoorloos verdwenen
Na rust werd Mark gewisseld en werd wél de 0 gehouden. Henk-Jan zakte terug naar de laatste man positie en liep bij tijd en wijlen 30 meter achter de verdediging. Leerdam sport bleef bijzonder veel en best goed rond voetballen maar eindigde eigenlijk telkens vrijwel met een lange bal die Henk-Jan dan simpelweg in bezit nam. Een enkele keer kwam Leerdam toch door de verdediging heen. Hans, die natuurlijk blij was dat hij op doel mocht vandaag, kwam meerdere keren zijn doellijn af om zich te doen gelden. Dat resulteerde in een aantal gekke situaties waarin of Hans zelf of de tegenstander pijnlijk in botsing kwam en de bal na veel gerommel door Gert-Jan nog net van de doellijn werd weggewerkt. Gert-Jan liep vandaag sowieso heel de middag alle gaten dicht. Dat is maar goed ook, want Erik-Jan is al weken op rij spoorloos verdwenen.

Hattrick
De 2e helft had Leerdam vers bloed gebracht en de nieuwe centrale verdediger afkomstig uit het eerste elftal van Leerdam was vol zelfvertrouwen. Daar trok onze Sander zich echter niks van aan, met een mooi kapbeweging passeerde hij de verdediger.  Hij kwam vervolgens voor het doel en als het American Football was geweest was het schot zeker tussen de palen. Na de wedstrijd was iedereen het er over eens, het doelpunt van Sander zit er aan te komen.

Het was Lars die in het eerste kwartier met een zelf versierde penalty en wederom een geplaatst schot een Hattrick voltooide. Hierna volgde Machiel met 2 doelpunten en tekende ook zijn hattrick op. De eerste goal was wederom op aangeven van Lars, die daarmee vandaag ook meteen koning van de assists was. De 2e goal was een strak afstandsschot.

Ook John was inmiddels binnen de lijnen, nog nagenietend van vorige week. Wout was ook weer eens ouderwets van de partij. De 2 spelers van het 4e, Arjan en Gerben zorgde nog voor wat extra loopvermogen. Gerben had na een goede loopactie nog een goede kans op een doelpunt maar helaas. Het is maar ook goed dat we geen 10e doelpunt maakten want anders gaan we naast onze schoenen lopen, de titel van Herbstmeister komt op deze manier namelijk wel in zicht!