3381LL
GIESSENBURG
tel. 0184-651719

Zaterdag 21 april stond de topper in de 5e klasse op het programma. Wat is er mooier als die gespeeld wordt tegen de buren uit Giessenburg, Peursum 5.

Beide ploegen speelden 2 keer gelijk en wisten verder alle wedstrijden te winnen. De beslissing voor het kampioenschap zou dus wellicht vandaag vallen. Het nieuwe complex van Peursum in combinatie met een goed kunstgrasveld, dat nog even natuurlijk gesproeid werd door een regenbui, zorgde voor een mooi decor. Als er dan zelfs het nodige publiek bij een wedstrijd tussen twee 5e elftallen aanwezig is, zijn eigenlijk alle ingrediënten aanwezig voor een mooie middag.

Peursum begon sterk aan de wedstrijd en was voetballend de bovenliggende partij. VVAC probeerde met lange ballen de snelle buitenspelers aan het werk te zetten, maar kwam er voetballend niet direct aan te pas. Zo ontstond er een spannende, felle wedstrijd. De eerste kansen waren voor Peursum, gelukkig had de nummer 11 zijn vizier niet op scherp staan. Van dichtbij was het moeilijker om de bal over te schieten dan in de goal, maar hij kreeg het toch voor elkaar.

Spits Matthijs van den Berg joeg goed door op de verdediger van Peursum. Na het wegwerken van de bal was er nog contact tussen de twee spelers. Na de brullen van de verdediger te horen was het een klein wonder dat hij nog op kon staan. Er was weinig aan de hand, maar de scheidsrechter vond het wel nodig om een gele kaart te trekken. Met als gevolg dat VVAC 10 minuten met een man minder door moest.

Uiteindelijk wist Peursum voor rust nog op 1-0 te komen. De rappe nummer 20 werd diep gestuurd en wist de bal mee te nemen. Aan VVAC zijde waren wat twijfels over hands, maar de scheidsrechter stond kort bij en beoordeelde dat dit niet het geval was. Het gevaar was enigszins geweken en bij het wegwerken werd de bal tegen een Peursum aanvaller aangeschoten. Iederen aan VVAC zijde was overtuigd van een handsbal. Iedereen aan Peursum zijde vond dat het geen hands was. Uiteindelijk kwam er een voorzet en werd de 1-0 binnen geschoten. Ondanks de protesten van VVAC zijde bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing.

In de rust werden de puntjes op de I gezet bij VVAC. Mo kwam in de ploeg voor kilometervreter Marien en Halling verving Henk-Jan. Die kort voor rust nog even een bal vol in zijn gezicht kreeg. Hij was al niet de knapste, maar dit hielp natuurlijk ook niet mee.

De tweede helft kwam VVAC iets meer aan voetballen toe en werd er wat minder snel voor de lange bal gekozen. De druk van Peursum nam ook iets af en er kwam meer ruimte om te voetballen. Toch was het Peursum die op 2-0 wist te komen. Een afgeslagen aanval kwam voor de voeten van de volslanke nummer 8. Hij kreeg alle tijd om hem aan te nemen en schoot hem vervolgens ook beheerst achter doelman Hans.

VVAC liet vervolgens het kopje zeker niet hangen en werd sterker en sterker. Al vrij snel resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Een goede corner van Nick kreeg uiteindelijk een laatste zetje van Matthijs. De verdediger van Peursum probeerde de bal nog uit het doel te slaan, maar de scheids beoordeelde dat de bal al over de doellijn was geweest. Voor de verdediger van Peursum het beste scenario, want hierdoor bleef zijn domme handsbal verder onbestraft.

De 2-2 liet niet heel lang op zich wachten en was er één uit het boekje. Een lange bal van achteruit werd knap gecontroleerd door Matthijs, terug gelegd op Gert-Jan die de opening wist te vinden aan de linkerkant bij Nick. Zijn strakke voorzet belande op het hoofd van de doorgelopen Matthijs die daarmee knap de 2-2 op het scorebord zette.

Peursum hing op dat moment in de touwen en VVAC was klaar om de knock-out uit te delen. Die knock-out kwam er ook bijna. Gert-Jan werkte de bal weg met een hoog geheven been. De middenvelder van Peursum kwam vanuit zijn rug en kreeg de schoen van Gert-Jan in zijn gezicht.

De scheidsrechter vond het nodig om deze overtreding met een gele kaart te bestraffen. En dus kon VVAC weer 10 minuten met 10 man verder. Er was nog verwarring aangezien de scheidsrechter in eerste instantie een rode kaart toonde. Dit werd echter veroorzaakt doordat zijn kaarten aan elkaar bleven kleven.

Met 10 man bleef VVAC gevaarlijk. Uit een corner werd de lat nog geraakt, maar echt grote kansen werden er niet meer bij elkaar gevoetbald. Verdedigend kwam VVAC ook niet echt meer in de problemen. Een afstandsschot van Peursum werd door Hans met een knappe redding nog tot corner verwerkt.

Kort voor tijd werd een verdedigende actie van Quick nog bestraft met een vrije trap net buiten de 16. De sliding van de rappe VVAC aanvaller nam een klein stukje bal en een groot stukje Peursum speler mee. Ook in dit geval vond de scheidsrechter het weer nodig om de gele kaart te trekken en kwam VVAC de laatste minuten weer met 10 te staan. Wat nog restte was ook de vrije trap op een gevaarlijke plek net buiten de 16. De aanvoerder van Peursum hoopte dat het opstropen van zijn broekspijpen nog wat indruk maakte op Hans. Maar zijn schot werd uiteindelijk een vrij makkelijke prooi voor Hans.

Na de nodige blessuretijd werd er afgefloten en werd de punten dus gedeeld. De eerste helft was voor Peurum en de tweede helft voor VVAC. Op basis daarvan misschien wel de terechte uitslag. Na een 2-0 achterstand en door de gele kaarten zo’n 25 minuten met een man minder is 2-2 wellicht toch een eindstand om tevreden mee te zijn.

VVAC heeft nog 2 wedstrijden te gaan en Peursum nog 3. Het beloofd dus spannend te blijven tot het einde, waarin het doelsaldo uiteindelijk misschien wel beslissend zal zijn.